Enis Berberoğlu: Türkiye Gezi Davası'yla Batı'daki kredisini bitirdi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis cezalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 yıldır eylemleri 'darbe teşebbüsü' olarak nitelemesinin etkili olduğunu söyledi. Berberoğlu, alınan kararın Türkiye'nin Batı'daki kredisini bitirdiğini sözlerine ekledi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 13:14
Enis Berberoğlu: Türkiye Gezi Davası'yla Batı'daki kredisini bitirdi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Gezi Parkı Davası'nda  Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye 18 yıl hapis cezası verilmesi kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Berberoğlu, kararın siyasi olduğunun altını çizdi.

1994 yılından beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kişisel mesleği nedeniyle yakından takip ettiğini ifade eden Berberoğlu, son 8 ayda faiz ve Gezi eylemlerine karşı Erdoğan'ın aldığı tavrın Türkiye'yi zora soktuğunu söyledi. Erdoğan'ın 9 yıldır Gezi eylemlerini darbe teşebbüsü olarak nitelediğine vurgu yaptı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'da paranoya etkisi yarattı"

Berberoğlu, o dönemde ABD'ye yapılan ziyareti hatırlatarak, Barack Obama'yla yapılan görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'da paranoya etkisi yarattığını ifade etti.

Gezi olaylarının da o dönemde patlak verdiğinin altını çizen Berberoğlu, eylemlerin çok yanlış bir şekilde  Soros'un Kadife Devrimi'ne, Arap Baharı'na benzettiklerini aktardı. Gezi eylemlerinin devletin üst kademesinde de tartışmalara neden olduğunu belirten Berberoğlu "Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesaj alındı diyor, Başbakan Tayyip Erdoğan 'Hangi mesaj? Ne mesajı?" diyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'Gerekirse özür dileriz' diyor ve telefonda Erdoğan'la hafif bir gerginlik yaşanıyor. Erdoğan döndüğünde ortamı yumuşatması beklenirken katıldığı televizyon programında 'Çapulcu' diyor." şeklinde konuştu.

"Batı'daki krediler bitti"

Berberoğlu, Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis cezalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu 9 yıllık inadının etkili olduğunun altını çizdi.

CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu, Osman Kavala ve 7 kişiye verilen hapis cezalarıyla Türkiye'nin Ukrayna-Rusya arasındaki savaşta aktif bir politika izlediği için Batı'da kazandığı kredileri tümüyle bitirdiğini söyledi. Gezi'nin faiz inadından farkı olmadığını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1454572/enis-berberoglu-turkiye-gezi-davasiyla-batidaki-kredisini-bitirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.