CHP'den idam ile ilgili açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin(CHP) idam karşısındaki tavrını açıkladı.
Ankara Masası
|
07 Eylül 2020, Pazartesi - 19:08
CHP'den idam ile ilgili açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Öztrak , CHP’nin idam cezasına karşı olduğunu belirtirken “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal demokrat bir parti olarak idam cezasına karşıyız.” İfadelerini kullandı.

“FETÖ’ye af çıkarma çabasıdır”

Bir gazetecinin "MHP lideri Devlet Bahçeli anayasal suçlar, terör, kadın ve çocuklara yönelik cinsel saldırı suçları için idam istedi. Bu konuda CHP'nin değerlendirmesi nedir? İdam cezasının Meclis gündemine gelmesi halinde CHP nasıl bir yol izleyecek?" sorusuna Öztrak, "Nasıl yol seçeceğimiz açık. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal demokrat bir parti olarak idam cezasına karşıyız ancak bu idam cezası meselesi ülkenin ne zaman başı sıkıntıya girse ekonomi ile ilgili ülkeyi yönetenler tarafından gündeme getiriliyor. Ben açıkça şunu söyleyeyim, bu ya gündemi değiştirme çabasıdır ya da FETÖ'nün yurt dışına kaçan örgüt elemanlarına örtülü af çıkarma çabasıdır." Diye cevap verdi.

“FETÖ’cülerin iade edilmemesini doğuracaklar”

Ülkeye idam cezasının getirilmesi sonucunda yurt dışına kaçan FETÖ elemanlarının bu ülkeye "sizde idam cezası var" denilerek iade edilmemesi sonucunu doğuracağını belirten Öztrak, "İdam cezası getirmeyi düşüneceklerine Meclis'in önünde 'açım' diyerek kendini yakan vatandaşımızın durumunu düşünsünler, o meseleyi çözmeye çalışsınlar." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/148583/chpden-idam-ile-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.