CHP'li Hakverdi Mamak'taki yolsuzluk iddialarını Meclis'e taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AK Parti'den istifa eden Mamak Belediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz Aksoy’un Mamak Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine harekete geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Hakverdi, “Bu iddialar CHP’li bir belediyede olsa yer yerinden oynardı” dedi.
Büşra Bayrak
|
04 Haziran 2021, Cuma - 16:52
CHP'li Hakverdi Mamak'taki yolsuzluk iddialarını Meclis'e taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AK Parti'den istifa eden Mamak Belediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz Aksoy'un belediyeye yönelik yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren  CHP’li Hakverdi,  "Bu açıklamalar ve ciddi iddialar sonrası Mamak Belediyesi’nde incelemeler yapmak üzere Bakanlığınızca müfettiş görevlendirilmiş midir?" diye sordu.

"Bu iddialar CHP’li bir belediyede olsa yer yerinden oynardı"

Aksoy'un iddialarının çok ciddi olduğunu ve bu iddiaların mutlaka kapsamlı şekilde araştırılması gerektiğini belirten Hakverdi, “En küçük iddialarda dahi CHP’li Belediyelere müfettiş gönderen ve sonrasında soruşturma başlatan iktidar, Mamak Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili sessiz kalıyor. Bu iddialar CHP’li bir belediye hakkında olsa hemen harekete geçilir, havuz medyası eliyle de yer yerinden oynatılırdı. Görülen o ki iktidar, kendi partisinde yaşanan yolsuzluk, küfür ve şiddetin üzerini örtmeye çalışıyor. Seçildiği günden beri Mamak halkına hizmet etmek yerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye çalışan Murat Köse’nin hakkında henüz bir işlem yapılmaması Adalet duygusunu derinden sarstığı gibi iktidarın iki yüzlü tavrını da ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Hakverdi, önergesinde şunları kaleme aldı:

  • “31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bugüne kadar Bakanlığınız tarafından Mamak Belediyesi’nde herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?
  • Yapılmış ise müfettişlerin önerileri sonrasında açılmış bir soruşturma bulunmakta mıdır?

Ne olmuştu? 

Mamak Belediyesi Meclisi'nde yaşanan gerginlik ardından AK Parti'den istifa eden Meclis Üyesi Esra Yılmaz Aksoy,  bir dönem koordinatörlüğünü üstlendiği Gönül Çarşısı'nda yolsuzluk yapıldığını iddia etmişti. Tespit ettiği yolsuzlukla ilgili dosya hazırlamak istediğini ancak engellenmeye çalışıldığını savunan Aksoy,  " Bunları tespit etmeye çalışıyorken nedendir bilinmez, cenaze işlerinde çalışan bir personel gelip, seçilmiş belediye meclis üyesine hakaret, sinkaflı küfür, baskı, hatta kıyafetime laf söyleyecek kadar, densiz hadsiz hatta fiziki şiddet uygulayacak kadar haddini aşmıştır." ifadelerini kullanmıştı. Mamak Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Avukat Bilal Güzel imzalı açıklamada ise  Aksoy'un iddiaları yalanlanmıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/816035/chpli-hakverdi-mamaktaki-yolsuzluk-iddialarini-meclise-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.