Mustafa Sarıgül: Parlamenter sistemden yanayız

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini doğru bulmadıklarını belirterek, Demokratik Parlamenter Sistem'den yana olduklarını aktardı.
Ankara Masası
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 15:47
Mustafa Sarıgül: Parlamenter sistemden yanayız

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Sarıgül, 6'lı masadaki partilerin siyasi tavrını eleştirirken, iktidarın tuzağına düştüklerini söyledi. Partilerin koltuk kavgasına düştüklerini ifade eden Sarıgül, TDP olarak Türkiye'nin sorunlarını gündeme taşıyan tek parti olduklarının altını çizdi.

İttifak çalışmalarına ilişkin ise Sarıgül, son 4 aya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. 

"Demokratik Parlamenter Sistem yanayız"

Sarıgül parti politikası olarak ise Demokratik Parlamenter Sistem'den, bağımsız yargıdan, tarafsız Cumhurbaşkanlığından yana olduklarını aktardı.

Ana prensip olarak tek adam yönetimine karşı olduklarının altını çizen Sarıgül "Biz istiyoruz ki tarafsız Cumhurbaşkanı olsun, Başbakan partili olsun. Dışarıdan bakan atamasına ise sıcak bakmıyoruz. Bakanlar parlamentodan olsun. Ve parlamentodan seçilenler ülkeyi yönetsinler." şeklinde konuştu.

"Her bölgeden bir bakan"

7 bölgeden birer tane bakan olmasını istediklerini aktaran Mustafa Sarıgül, milletvekillerinin ise teşkilatlardan gelmesini sağlayacaklarını belirtti. 

Sarıgül sözlerine şöyle devam etti;

Biz atamayla, tayinle o teşkilatların önünün kapatılmasını da çok arzu etmeyiz. Bizim bakanımız bakan olana kadar TDP'nin bakanıdır. Bakan olduktan sonra bütün yurttaşlarımızı kucaklayacaktır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1490730/mustafa-sarigul-parlamenter-sistemden-yanayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.