Mustafa Destici'den asgari ücret açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, haziran ayının sonuna doğru asgari ücret komisyonun toplanacağını, enflasyon farkının vatandaşlara verileceğini tahmin ettiğini söyledi.
Ankara Masası
|
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 13:28
Mustafa Destici'den asgari ücret açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber canlı yayınında 'Asgari ücrete yeni zam yapılacak mı?' tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Destici, sözlerinin başında, yaz aylarıyla birlikte enflasyonun düşeceğini, piyasada bir rahatlamanın olacağını aktardı.

"Alım gücü çok önemli"

"Mesele alım gücüyle alakalı" diyen Destici "Enflasyon belli bir süre devam edecek gibi gözüküyor ama alım gücü çok önemli. Yani vatandaşı enflasyon karşısında ezdirmemek lazım. Bugüne kadar hükümet bu konuda çok titiz davrandı. Asgari ücrette yüzde 30’un üzerinde zam yaptı" şeklinde konuştu.

Asgari ücret görüşmeleri sırasında 'Yıl içerisinde enflasyon zammın üzerine çıkarsa, yılın ikinci yarısında asgari ücret konusunda tekrar toplanmalı ve ne kadar enflasyon farkı oluşmuşsa bunun asgari ücretliye verilmesi doğrudur’ dediğini hatırlatan Destici, hükümetin bu yönde bir adım atmasını beklediğini sözlerine ekledi. 

"Farkın verilmesi lazım"

Destici, haziran ayı içerisinde asgari ücret komisyonunun toplanacağını tahmin ettiğini aktarırken "Diyelim ki yüzde 50 zam verilmiş, yüzde 20 enflasyon farkı oluşmuş, bunun asgari ücretliye verileceğini düşünüyorum. Aynı şey memurlarımız, emeklilerimiz için geçerli." dedi. Destici, vatandaşın enflasyona karşı korunduğu zaman sorunun büyük ölçüde halledileceğini ifade etti.

"Topyekün mücadele"

Piyasada istikrarı sağlamak için fırsatçılara, stokçulara karşı topyekün bir mücadele içinde olunması gerektiğini de vurgu yapan Destici, konut kredi paketinin açıklanmasının ardından yaşananları örnek gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1493556/mustafa-desticiden-asgari-ucret-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.