Demokrat Parti Sözcüsü Çevik'ten '6'lı masada işler yolunda' mesajı

Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, “6’lı masanın bir aradalığı, duygudaşlığı burada hiçbir problem yok. Türkiye'de demokrasi garantörü olmaya devam edecek” dedi.
Ankara Masası
|
16 Mayıs 2022, Pazartesi - 16:10
Demokrat Parti Sözcüsü Çevik'ten '6'lı masada işler yolunda' mesajı

Neslihan Çevik, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Cumhurbaşkanı kriterleriyle ilgili sosyal medya paylaşımının hatırlatılması üzerine, “Malumunuz Türkiye için çok tarihi bir seçim olacak. Dolayısıyla karşı adayın belirli özellikleri olması lazım ki biz bir daha Ekmelettin İhsanoğlu vakası yaşamayalım. Çünkü o esnada çok fazla isimlerde atılıyordu ortaya. Böyle konjonktürel muhalifler, muhalefet gibi gözüküyor ama değil gibi değişik konumlanmış insanlardan da farklı isimler çıkıyordu. O anlamda bu 6'lı Masa'yı koruyordu Çünkü şunu da düşünebilir toplum, ‘Bu isimler mi, bu mu olacak yine?’ diyebilir” şeklinde konuştu.

Çevik, Uysal’ın attığı tweetler ile meselenin 6’lı masa ile ilgili olmadığını ortaya koyduğuna işaret etti.

Neslihan Çevik, 6’lı masanın en doğru Cumhurbaşkanı adayını bulacağında kimsenin kuşku duymamasını istedi.

Liderler toplantısı sonrası çalışmaların etkili şekilde sürdüğünü anlatan Çevik şunları söyledi:

“İki komisyon toplanıyor”

“Bugün pazartesi, yarın 2 komisyon toplanıyor. Bir tanesi bu ekonomi çalışma grubu, Merkez Bankası'nın bağımsız hale getirilmesi için ne gibi şeyler yapılmalı, ekonomi ve sosyal konseyin kurulması, siyasi etik için neler yapılmalı. Bir grup bunu çalışacak. Daha önce 2 buluşma olmuştu, 2 partiden eksik vardı. Bir de aynı gün öğleden sonra bu yol haritası çalışması. Anayasal, yasal, yapısal ne gibi değişiklikler olacak. Cumhurbaşkanının yetkileri ne olacak? Bir defa hemen seçime gidilecek mi? gidilmeyecek mi? gibi şeyler konuşulacak. Dolayısıyla orada ki iş birliği bence filizleniyor.”

 “Pozitif bir momentum devam ediyor” diyen Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik şöyle devam etti:

“Türkiye'de demokrasi garantörü olmaya devam edecek”

“ Zaten seçimlere 1 sene kaldı. Tabi ki farklı formüller bir sene içinde çıkabilir. Ama masanın bir aradalığı, duygudaşlığı burada hiçbir problem yok. Türkiye'de demokrasi garantörü olmaya devam edecek”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1503678/demokrat-parti-sozcusu-cevikten-6li-masada-isler-yolunda-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.