Hüseyin Yayman: “6’lı masa ölü doğdu, dağ fare doğurdu”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, 6’lı masadaki liderlerin tanımlarına bakıldığında bir Cumhurbaşkanı adayları olmadığını belirterek “6'lı masa ölü doğdu. Dağ fare doğurdu” dedi.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2022, Çarşamba - 14:31
Hüseyin Yayman: “6’lı masa ölü doğdu, dağ fare doğurdu”

Hüseyin Yayman, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Fatih Atik’in “Sizce 6’lı masa yeterince heyecan uyandırdı mı?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Hüseyin Yayman: 6'lı masa ölü doğdu. Dağ fare doğurdu. Neden? Herkes elleri masanın üstünde alttan ayaklarıyla birbirlerine vuruyorlar. Herkes masasının altına bir tane saatli bomba yerleştirdi. Bombanın saati gelince pat diye patlatacaklar. Önceki gün o altılı masadaki bir kişi, -ben ismini söylemeyeceğim- bir başkan tanımı yaptı.

Fatih Atik: Ben söyleyeyim. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal  kimin Cumhurbaşkanı olamayacağını  y da olacağını tanımladı. Orada da AK parti ile iltisakı olanlar aday olamaz dedi ve masada oturan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ı  dışarı çıkardı.

Hüseyin Yayman: Masadan kaldırdı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bir tanım daha var. O tanıma da uyduğumuzda yine o masadan iki kişinin daha kalkması lazım. Geriye o zaman masada Kemal bey ve Meral hanım kalacak. Meral hanımın tanımı da Kemal beyi kapsamıyor. Kemal beyin tanımı da Meral hanımı kapsamıyor. Oradaki ortak kümeyi ele aldığımızda, altılı masanın bir cumhurbaşkanı adayı yok.”

Hüseyin Yayman, muhalefetin topluma heyecan ve umut vermediğini belirterek şöyle devam etti:

“ Bunlar bu meseleyi kolay sanıyorlar. 6 birbirine benzemez parti, bir araya gelecek. Türkiye'de AK Parti gitsin kampanyası ile. Ne demek AK Parti gitsin, yani sen Türkiye'yi ben Tayyip Erdoğan'dan daha iyi yöneteceğim demiyorsun. Türkiye'yi ben ileri taşıyacağım demiyorsun. Topluma umut, heyecan, ütopya ve kızıl elma vaat etmiyorsun. Diyorsun ki AK Parti gitsin. AK Parti niye gitsin? Senin git demenle gitmeyecek, kal demenle kalmayacak.”

"Aday zarf içinde takdim edilecek"

Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? tartışmalarına ilişkin de konuşan Yayman, adayın 6'lı masada belirlemeyeceğini belirtti.

Yayman "Biden'a referans vereyim. Biden ne dedi? "Biz AK Partili karşıtı dostlarımızla, AK Parti'yi bu defa darbelerle, müdahalelerle değil, seçim yoluyla demokratik yollarla indireceğiz" dedi. İkincisi, Hatay Büyükşehir Başkanına sordular, 2023'te seçim ne olacak? 'Buna Uluslararası  güçler karar verecek'dedi" diye konuştu.

Adayın zarf içinde 6'lı masaya takdim edileceğini ifade eden Yayman "6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayını ne Sayın Akşener, ne Sayın Kılıçdaroğlu, ne Sayın Babacan, ne Sayın Davutoğlu, ne Uysal, ne Temel Karamollaoğlu belirleyecek. O zarfın içinde kendilerine getirilecek ve taktim edilecek. Onlarda o adayın peşine düşecekler. Dilerim ikinci Ekmeleddin İhsanoğlu vakası olmaz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1425004/huseyin-yayman-6li-masa-olu-dogdu-dag-fare-dogurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.