ABD'den Çin'e tehdit

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in Tayvan'a saldırması durumunda buna askeri karşılık vereceklerini açıkladı.
Ankara Masası
|
23 Mayıs 2022, Pazartesi - 10:10
ABD'den Çin'e tehdit

Dünya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın etkisiyle kriz yaşarken, yeni bir savaş ihtimali daha ortaya çıktı.

Çin ile Tayvan arasında yaşanan gerilime ABD'de dahil oldu. Tayvan'a yönelik bir askeri harekat yapması beklenen Çin'e yönelik ABD Başkanı Joe Biden, tehdit içerikli bir açıklama yaptı.

Tayvan'a yardım sözü veren Biden, Çin'in başlatacağı askeri bir harekata da karşılık vereceklerini söyledi. 

Açıklamasında Ukrayna savaşına da değinen Biden, 'Rusya, Ukrayna'daki barbarlığı için "uzun vadeli bir bedel ödemek zorunda' dedi.

"Ekonomi olarak daha iyi konumdayız"

Öte yandan savunma dışında ekonomi ve sağlık meselelerine de değinen Biden, ülkesindeki yüksek enflasyon ve bebek maması gibi alanlarda yaşanan tedarik krizinden yine Rusya'nın Ukrayna operasyonunu sorumlu tuttu. ABD ekonomisinde sorunlar yaşandığını kabul eden ama diğer ülkelerden daha iyi bir konumda olduklarını söyleyen Biden, tüketici üzerinde yükün hafifletilmesi için uğraştıklarını ama kısa vadede çözüm beklenmemesi gerektiğini belirtti.

'Maymun Çiçeği virüsü tehlikesi, Kovid-19 seviyesinde değil'

Biden, Avrupa'da yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsünün tehdidinin de Kovid-19 kadar büyük olmadığını düşündüğünün altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1521143/abdden-cine-tehdit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.