Ali Babacan: Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğinin tartışılmasından hicap duyarım

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ihtimali üzerinden yapılan "Cumhurbaşkanı adayı Alevi olursa seçilemez" tartışmalarına ilişkin "Bugünün Türkiye’sinde eşit vatandaşlık esas, bunların tartışma konusu yapılmaması lazım. Doğru olmaz. " dedi.
Ankara Masası
|
23 Mayıs 2022, Pazartesi - 12:16
Ali Babacan: Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğinin tartışılmasından hicap duyarım

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep'te gerçekleştirilen miting sonrası Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in de aralarında bulunduğu gazetecilere, 6'lı masadaki çalışmalar, Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları, ekonomide atılacak adımlar ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mezhebi üzerinden yapılan tartışmalara ise tepki gösterdi.

Bir gazetecinin "Son günlerde Kılıçdaroğlu’nun mezhebi aidiyetine ilişkin tartışma var, Cumhurbaşkanı adayı Alevi olursa Erdoğan karşısında seçilemez deniyor, sizin görüşünüz nedir?" sorusuna Babacan şu yanıtı verdi;

"Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğinin tartışılmasından hicap duyarım"

Bu dönemde herhangi bir vatandaşımızın cumhurbaşkanı adayı olup olmamasıyla alakalı, etnik, mezhebi, dini inançla ilgili konuları gündeme getirmekten ben hicap duyarım açıkçası, kendim adıma. Bugünün Türkiye’sinde eşit vatandaşlık burada esassa, bunların tartışma konusu yapılmaması lazım. Doğru olmaz. 

Bugün bir siyasetçi çıkıp da, vay onun kökeni şudur mezhebi şudur falan derse, bu ucuz siyaset olur. Türkiye’nin artık bu basamağı geçmiş olması lazım.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1521702/ali-babacan-kilicdaroglunun-aleviliginin-tartisilmasindan-hicap-duyarim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.