Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Babacan ile bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmaların yeni sonuçlandığını belirterek, "Büyük bir uyum var. Önümüzdeki süreç içinde diğer sayın genel başkanlarla da konuşacağız. Umarım bütün genel başkanların katılımıyla kamuoyuyla paylaşacağız sonucu." dedi.
Zeliha Demirci
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 21:11
Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Babacan ile bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Kılıçdaroğlu ve Babacan yaklaşık 2 saat görüştü. Genel başkanlar daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, güçlendirilmiş parlamenter sistem dolayısıyla 6 siyasi partinin bir araya gelerek Türkiye'nin ufkunu açmasının son derece değerli olduğunu söyledi. "Bizim siyaset tarihimiz açısından da son derece değerli bir çalışma." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, çalışmayı önümüzdeki süreç içinde kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

İktidar olmaları halinde geçiş süreciyle ilgili Babacan'ın değerli bir önerisinin bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bizim açımızdan da diğer birleşen partiler açısından da son derece değerli. Neyi, nasıl yapacağımızı bugünden düşünmek ve toplumun önüne sağlıklı bir yol haritası koymak aslında bir anlamda bizim sorumluluğumuz, bu sorumluluğun gereğini önümüzdeki süreçte inşallah güçlendirilmiş parlamenter sistemde nasıl bir başarı sağladıysak ve bunu önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacaksak yol haritasında da gene ciddi, tutarlı bir çalışma umarım bütün siyasi partiler bir araya gelerek yapacaklardır."

Görüşmede ekonomi konusunu da gündeme aldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, sanayi bölgelerinde 3 gün süreyle doğal gazın kesilmesinin ve üretimin aksamasının Cumhuriyet tarihinde ilk olduğunu savundu. Bu kadar vahim bir tabloyu Türkiye'nin hak etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu, şunu açık ve net olarak gösteriyor. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Sorunları çözme iradesi yok, ortada sorunların arkasına takılıp giden ve savrulan bir iktidar var. Her açıdan bizim açımızdan özellikle son derece kaygı verici bir tablo, hiçbir öngörülerinin olmadığını da net olarak ortaya koyan bir tablo." şeklinde konuştu.

Doğal gaz depolama kapasitesinin azaldığını aktaran Kılıçdaroğlu, 2022 Ocak ayında var olan doğal gazın ise yüzde 32 seviyesine indiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Devleti yöneten kişi, irade şunu görmek zorunda. Kışın doğal gaz kesilirse ne olacak? Var olan depolar doldurulmuyor. Niçin doldurulmuyor? Neden sanayi üretiminde bu kadar ciddi bir aksaklığın ortaya çıkmasına izin veriliyor? Bu Türkiye'nin yönetilmediğini gösteriyor. Böyle bir acı tablo var." dedi.

Babacan ise güçlendirilmiş parlamenter sistemle alakalı oldukça güzel ve detaylı bir çalışmanın, 6 siyasi partinin mutabakatıyla belli bir noktaya getirilmesinin son derece önemli bir başarı olduğunu belirtti. Bundan sonraki süreçte, bunun uygulanmasıyla alakalı konuları yine beraber çalışacaklarını ifade eden Babacan, en önemli konunun, ilk seçim ile parlamenter sisteme geçiş arasındaki sürecin yol haritası olduğunu kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1259168/kemal-kilicdaroglu-ali-babacan-ile-bir-araya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.