Erol Mütercimler özür diledi

İmam hatiplilere hakaret eden Erol Mütercimler özür dileyip, kendini savundu.
Ankara Masası
|
08 Eylül 2020, Salı - 20:24
Erol Mütercimler özür diledi
Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında imam hatip mezunlarını hedef almış "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" gibi ağır ifadeleri kullanmıştı.

Sosyal medya büyük tepki toplayan bu sözlerin ardında Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçerek, Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu gelişmelerin ardından Halk Tv canlı yayınına katılan Erol Mütercimler kendini savundu.

"Yerden göğe kadar haklılar"

Mütercimler, sözlerin cımbızlandığını belirtirken "Benim hatam nerede oldu biliyor musunuz? O cümleyi kurmadan önce uzun uzun konuşmamış farz ederek, uzun uzun o konuşmaları yenileyerek, o konuşmaları yapmalıydım. Bir anda izleyici nasıl olsa bunu anlar, stüdyodakiler anladı ya, izleyici nasıl bu anlar diye düşünmedim. Aklıma hiç gelmedi ki efendim bu programdan sonra birileri bunu alıp, köpürtecek diye. Köpürtmek haklar mı hakları çünkü o okuldan mezun olmuşlar. Yerden göğe kadar haklılar. Tek o cümleyi alırsan, o cümleden vay bana hakaret ediliyor, sonucu çıkar." diye konuştu.

"Özür dilemek öğretmene yakışır"

İmam hatip mezunlarından özür dileyen Mütercimler "Şimdi bir öğretmen olarak şunu söylüyorum. Ben anlattım programın amacını, düşüncemi,değerlendirmemi, ancak bugün yayınlanan o konuşmanın o cımbızlanmış kısmı için, izledikten sonra çok insan aradığı imam hatip lisesi mezunu profesörler aradı. Son cümlem şu o yayınlanmış bölümü dinleyip, kalbi kırılan üzülen, Erol Mütercimler bugüne kadar hiç bir şekliyle kaba saba konuşmasına tanık olmadığımız,nasıl konuşur diye üzdüğüm, üzülmüş bütün imam hatip lisesi mezunlarından ve öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum. Onlar üzdüğüm için. Bir öğretmen olarak böyle bir cümlenin sarf edilmiş olmasından, oradan bağlanmış olmasından dolayı çok üzüldüm. Ben bir öğretmenin özür dilemek öğretmene yakışır." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/152218/erol-mutercimler-ozur-diledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.