Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan güldüren yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçtiğimiz gün uzaya gitmek için başvuru yapan kişi sayısını açıkladı. Bununla birlikte kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıt ise güldürdü.
Ankara Masası
|
27 Mayıs 2022, Cuma - 10:47
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan güldüren yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhuriyet’in 100’ncü yılında bir Türk’ün Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderileceğini duyurmuştu. Erdoğan, "Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türk vatandaşının uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. İçimizden biri uzaya gidecek. İnşallah onu da bizden sonra gelecek nesiller unutmayacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

İlgi artarak devam edecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçtiğimiz gün uzaya gitmek için başvuru yapan kişi sayısını açıkladı. Varank yaptığı açıklamada, "Siteyi 4 milyon vatandaşımız ziyaret etti. Burada başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaş sayımız 31 bin. 'Ben uzaya gitmek için şartları taşıyorum' diyerek kaydını tamamlayan vatandaş sayımız da şu an 225. Dolayısıyla ben bu ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Güldüren yanıt

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Bakan Varank, "Siz gitmek ister miydiniz?" sorusuna ''Ben gidemem. Kapalı ortamlarda bulunamam. Klostrofobim var.'' yanıtı verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1533873/sanayi-ve-teknoloji-bakani-mustafa-varanktan-gulduren-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.