Putin: Ukrayna'yla diyaloğa hazırız

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını söyledi. Putin "Yaptırımlar hafifletilirse gübre ve tarım ürünleri ihracatını artırabiliriz" dedi.
Ankara Masası
|
28 Mayıs 2022, Cumartesi - 16:12
Putin: Ukrayna'yla diyaloğa hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmenin ardından   3. ayına giren Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Putin, Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını söyledi.

"İhracatı artırabiliriz"

Habertürk'te yer alan habere göre Putin, "Yaptırımlar hafifletilirse gübre ve tarım ürünleri ihracatını artırabiliriz" dedi.

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer de dün yaptığı açıklamada Rusya'nın esir takası için yeşil ışık yaktığını söylemişti.

Gıda krizinin aşılmasına katkı yapmaya hazırız

Putin geçtiğimiz günlerde de İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüşme gerçekleştirmiş  gıda alanındaki sorunların, ABD ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ağırlaştığı vurgulanmıştı.

Putin, Batılı ülkelerin siyasi gayelerle uyguladığı kısıtlamaların kaldırılması şartıyla Rusya’nın tahıl ve gübre ihracatı yoluyla gıda krizinin aşılmasına önemli bir katkı yapmaya hazır olduğunu belirtmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1536242/putin-ukraynayla-diyaloga-haziriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.