Çeçen lider Muhammed Kadirov ordularını Ukrayna sınırına gönderdi

Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Muhammed Kadirov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonuna destek vermek amacıyla ordusunu sınıra gönderdi.
Ankara Masası
|
25 Şubat 2022, Cuma - 12:27
Çeçen lider Muhammed Kadirov ordularını Ukrayna sınırına gönderdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Ukrayna'ya yönelik başlatılan operasyon 2. gününe girerken, Rus birliklerin başkent Kiev'e kadar ilerlediği gelen bilgiler arasında. Ülkenin birçok bölgesinde ise çatışmalar sürüyor.

Çeçenistan'dan destek

Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Muhammed Kadirov Rus ordusunun yaptığı askeri harekatı desteklemek için Çeçenistan ordusunu Ukrayna sınırına gönderdiğini açıkladı.

Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenistan'ın başına getirilen Muhammed Kadirov, Çeçen birliklerin savaşta kritik rol oynayacağını vurguladı.

Çeçenistan Lideri Muhammed Kadirov açıkladı! Çeçen ordusu Ukrayna sınırında

Kadirov kimdir?

Şeyh Şamil ile başlayan, yaklaşık 2 asırdan fazladır aralıklarla Rus işgaline karşı savaşan, 90'lı yıllarda da Rusya'ya karşı bağımsızlık mücadelesi veren Çeçenistan; Cahar Dudayev, Aslan Mashadov ve Şamil Basayev'in önderliğinde dirense de, bu liderlerin hepsi suikaste kurban gitmişti. Babası gibi Rus yanlısı olan Ramazan Kadirov ise daha sonra Putin tarafından Çeçenistan'ın başına getirilmişti.

Çeçenistan lideri Muhammed Kadirov, ordusunu Rusya'ya yardım etmesi için Ukrayna'ya gönderdi
http://www.ankaramasasi.com/haber/1325194/cecen-lider-muhammed-kadirov-ordularini-ukrayna-sinirina-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.