Pursaklılara 19 Mayıs için iki ayrı özel program

Büşra Bayrak
|
18 Mayıs 2020, Pazartesi - 16:58
Pursaklılara 19 Mayıs için iki ayrı özel program

Pursaklar Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle bu yıl evlerde kutlanacak olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile aynı gün idrak edilecek olan Kadir Gecesi için özel bir program hazırladı.  

Korona virüs salgını nedeniyle evde kalan Pursaklar halkına Ramazan coşkusunu evde yaşama fırsatı sağlayan Pursaklar Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı ve Kadir Gecesi'ne özel bir program hazırladı.

Gençlik ve Spor Bayramı görkemli gösteriyle kutlanacak

19 Mayıs Salı günü havai fişek gösterisi ve ışık gösterileriyle başlayacak olan etkinlikler, vatandaşların balkonlardan İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okumasıyla coşkulu bir şekilde kutlanacak.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Başkan Ertuğrul Çetin, ‘‘Dünyada ve ülkemizde korona virüs salgını nedeniyle bu yıl 19 Mayıs’ı maalesef biraz buruk kutlayacağız. Türk milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 101'inci yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” dedi.

'Kadir Gecesi Özel Pursaklar’da Ramazan’ programı

Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının ardından, Pursaklar Belediyesi Facebook, WebTV ve resmi YouTube hesaplarından 21.00-23.00 saatleri arasında canlı olarak ‘Kadir Gecesi Özel Pursaklar’da Ramazan’ programı yayınlanacak.

Pursaklar’ın seçkin hocaları tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, semazen gösterimi, ilahiler ve Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun hoş sohbeti ile Kadir Gecesi'nin manevi lezzetinin doruğuna ulaşılacak.

Müslümanların korona virüs nedeniyle Ramazan'da camilerden mahrum kaldığını belirten Başkan Çetin, ‘‘Korona virüs, Kadir Gecesi'ni idrak etmeye engel değildir. Bu yıl camilere gidemesek de Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gün olan Kadir Gecemizi yüce kitabımızla ilişkimizi sıkılaştırmak ve Kuran'a yakınlaşmak için vesile görmeliyiz. İnşallah ülke ve millet olarak bu pandemiden güçlenerek çıkacağız’’ dedi.

Çetin, ayrıca çekilişle bir kişiye umre ziyareti, 30 kişiye Çanakkale gezisi, 30 kişiye Konya gezisi ve 50 kişiye kitap seti hediye edileceğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/15433/pursaklilara-19-mayis-icin-iki-ayri-ozel-program
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.