Erkin Delikanlı: "Nureddin Nebati hiç bir söylediği tutmayan bakan olarak anılacak"

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bugüne kadar yaptığı hiçbir ekonomik tahminin tutmadığını belirterek, “Söylediği hiç bir zaman doğru olmayan, tutmayan bakan diye hatırlanacak” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Haziran 2022, Cuma - 18:17
Erkin Delikanlı: "Nureddin Nebati hiç bir söylediği tutmayan bakan olarak anılacak"


Erkin Delikanlı, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

“Bir Hazine ve Maliye Bakanı, "Gözlerim ışıl ışıl, ne oldu lan" diye cümlelere başlayacak. Bu memleketin karşısına maliye bakanı olarak atandığı günden bugüne söylediği hiç bir şey tutmayacak. Söylediği hiç bir proje işe yaramayacak. Cin, Kore, Türkiye modeli... “ sözleriyle Nureddin Nebati’yi eleştiren, ‘enflasyon düşüş eğilimine girdi’ şeklindeki değerlendirmesine tepki gösterdi.

 Delikanlı şunları söyledi:

“TÜİK gibi Nureddin Nebati’nin de hükmü yoktur”

“Üretmemek adına devlete, millete, sizin benim cebimdeki paraları alıp, zengini daha çok zengin etme adına kur korumalı faize geçilecek, dünyada örneği olmayan. Bu da tutmayacak. Arkasından bürokrasiyi de gerekirse yerle bir ederiz diyecek. Sayın Cumhurbaşkanı arkamızda diyecek. Hiç bir ekonomik veriyi bilmeyecek. Ekonomik verilerle ilgili çıkacak böyle bir açıklama yapacak. Düşüş eğilimine geçti diyecek. İnsanlarla dalga geçiyorlar artık. TÜİK'in nasıl hükmü yoksa, sayın Nureddin Nebati'nin de hükmü yoktur.”

“ Ben maliye bakanı olarak görmüyorum kendisini”

“ Ben maliye bakanı olarak görmüyorum kendisini. Maliye bakanı dediğiniz çıkıp milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyemez. Böyle bir lüksü yok. Bu memleketin vergileriyle, alın teriyle , katma değeri ile kalkıp bu memleketin değerlerinin üzerine... Bitmiş ekonomi, alım gücü bitmiş. Asgari ücret yetmiyor. O noktaya gelmiş, emekli perişan, işçi emeklisi ile memur emeklisi arasındaki daha farkı halledememişsin. Hastanelere ödenek gönderemiyorsun.”

“Hiçbir söylediği tutmayan bakan olarak anılacak”

“ Nureddin Nebati beyefendiye buradan sesleniyorum. Kalkıp diyorsun ki düşüş eğilimine geçti. Göreceğiz üç gün sonra başka bir şeyi başka bir şey ile inkar edecek. 3 gün sonra başka bir model ile başka bir modeli inkar edecek. Yazık tarihte de böyle hatırlanacak. Söylediği hiç bir zaman doğru olmayan, tutmayan bakan diye hatırlanacak .

http://www.ankaramasasi.com/haber/1551833/erkin-delikanli-nureddin-nebati-hic-bir-soyledigi-tutmayan-bakan-olarak-anilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.