Tarlada “online” ders

Ankara Masası
|
19 Mayıs 2020, Salı - 13:10
Tarlada “online” ders

10 yaşındaki Enes, EBA platformundan canlı yayınlanan derslere evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tarladan internete girip katılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki eğitime ara verilmesiyle öğrenciler dersleri Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformundan takip ediyor.

Kastamonu'nun merkeze bağlı Yürekveren köyünde yaşayan Duruçay Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Enes Karahasan ise evde internet çekmeyince  sıkıntı yaşadı.

Köyü ve çevresini elinde annesinin telefonuyla adım adım dolaşan küçük Enes, sonunda evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tarlada internet bağlantısı sağlayabildi. Bunun üzerine tarlaya giderek derslere katılmaya başladı. Her gün çantasına kalem, defter, kitap ve canlı yayına bağlandığı annesinin telefonunu koyan Karahasan, yürüyerek tarlaya ulaşıyor. Karahasan'a bazı günler ailesi ve inekleri de eşlik ediyor. Karahasan'ın bu davranışı köylülerden de büyük takdir topluyor.

"Hayvan otlatırken ders çalışıyorum"

Enes Karahasan, "Kitabımı, defterimi, telefonumu çantama koyuyorum, 10-15 dakika yürüyorum. Buraya geliyorum, canlı dersimi telefondan açıp izliyorum. Sıklıkla buraya geliyorum. Buraya gelmediğimiz zamanlarda hayvan otlatmak için başka yerlere gidiyorum. Hayvan otlatırken ders çalışıyorum." dedi.

Tatil sürecinde derslerinin yanında anne ve babasına da yardımcı olduğunu anlatan Karahasan, "Okulların açılmasını çok istiyorum. Çünkü okulu çok özledim. Kaleci ya da bordo bereli olmak istiyorum. Çünkü Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye’yi korumak istiyorum." diye konuştu.

"Enes derslerinde çok başarılı"

Enes'in babası Ahmet Karahasan ise evde internet imkanının olmadığını belirtti.

Baba Karahasan, "Evimiz çukurda kaldığı için mobil internet çekmiyor, çekmediği için bahçede, tarlada derse giriyor. Enes derslerinde çok başarılı, öğretmenleriyle iletişimi de çok iyi." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/15633/tarlada-online-ders
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.