Meteoroloji kuvvetli yağış ve sel uyarısı yaptı

Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bölgeler için su baskınları, seller, dolu yağışları ve hortum uyarısında bulunuldu.
Mevlüt Peker
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 13:15
Meteoroloji kuvvetli yağış ve sel uyarısı yaptı

Bol yağışlı geçen Haziran ayının ikinci haftasının ardından üçüncü haftaya girilirken birçok bölge için peş peşe yağış uyarısı yapılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uzmanlarının veriler ışığında yaptığı değerlendirme ve tahminlere göre iç batı ve kuzey kesimleri çok bulutlu; Ege, Marmara, Batı Akdeniz ile İç Anadolu bölgesi (Karaman dışında) geneli, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Hakkâri, Van'ın doğusunda aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü yağışlar olacak.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Sağanak yağışlar; Ege, Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun Kuzeyi, Amasya, Bayburt, Burdur, Çorum, Erzincan, Gümüşhane, Isparta, Kayseri, Tokat ile Antalya'nın kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olacak.

Sel, baskın ve hortum bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, açıklanan bölgelerde yaşanabilecek ani seller, su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışları, yağış sırasında kuvvetli rüzgarların oluşması, hortum riski ve ulaşımda aksamaların yaşanması gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Hava sıcaklığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda, hava sıcaklığı ile ilgili olarak kuzey, batı ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı belirtildi.

diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık farklılığının yaşanmayacağı vurgulanırken, batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri dolaylarında, doğu bölgelerde ise yer yer mevsim normalleri üzerinde bir seyir olacağının değerlendirildiği kaydedildi.

Marmara Bölgesi

İstanbul, Edirne, Bursa ve Kocaeli'nde parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacak. Bölge genelinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların da olacağı değerlendiriliyor.

Bursa'da hava sıcaklığının 28 °C, Edirne' de 24 °C, İstanbul'da 28 °C ve Kocaeli'nde 27 °C olarak ölçüldüğü ifade edildi.

İç Anadolu Bölgesi

Konya, Yozgat, Ankara ve Eskişehir bölgelerinde parçalı bulutlu ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Bu değerlendirmelerin Karaman için geçerliliği bulunmuyor.

Rüzgâr, Batı Akdeniz'de güneybatı ve güney yönlerden kuvvetli esecek ve yer yer saatteki hızı 50-80 km/saat olacak kısa süreli fırtınalar oluşacak.

Hava sıcaklığı Ankara'da 29 °C, Eskişehir'de 24 °C, Konya'da 31 °C ve Yozgat'ta 26 °C olarak ölçüldü.

Ege Bölgesi

İzmir, Denizli, Manisa ve Kütahya bölgelerinde hava parçalı bulutlu ve çok bulutlu, bölge genelinde ise kuvvetli yağış ve aralıklı sağanak yağış, zaman zaman da gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığı İzmir'de 26 °C, Denizli'de 31 °C, Manisa'da 28 °C, Kütahya'da 22 °C olacak.

Batı Karadeniz Bölgesi

Düzce, Bolu, Sinop ve Kastamonu'da parçalı bulutlu ve çok bulutlu, aralıklı olmak ve gök gürültülü olmak üzere bölge genelinde sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığı Düzce'de 28 °C, Bolu'da 23 °C, Sinop'ta 25 °C, Kastamonu'da 26 °C olarak ölçüldü.

Akdeniz Bölgesi

Antalya, Adana, Mersin ve Hatay'da sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava sıcaklıkları Antalya'da 27 °C, Adana'da 32 °C, Mersin'de 30 °C, Hatay'da 3 °C.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Gümüşhane, Amasya, Trabzon ve Samsun'da da sağanak yağış ve gök gürültülü yağış beklentisi var.

Yağışlar; Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklıkları Gümüşhane'de 30 °C, Amasya'da 34 °C, Trabzon'da 24 °C ve Samsun'da 25 °C olarak kaydedildi.

Doğu Anadolu Bölgesi

Kars, Erzurum ve Malatya ile Van'ın doğusunda sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Erzurum'da hava sıcaklığı 27 °C ölçüldü. Kars'ta hava sıcıklığının 23 °C, Van'da 24 °C, Malatya'da 34 °C olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Siirt'te havanın parçalı bulutlu ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bölgede hava sıcaklıkları; Gaziantep'te 36 °C, Diyarbakır'da 37 °C, Şanlıurfa'da 38 °C, Siirt'te 35 °C.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1568458/meteoroloji-kuvvetli-yagis-ve-sel-uyarisi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.