İşte Türkiye’nin en zehirli yılanı

Türkiye'nin en tehlikeli ve en ölümcül yılanı olduğu bilinen ve nesli tükenme tehdidi altında olan koca engerek yılanı Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesinde görüntülendi.
Mevlüt Peker
|
26 Haziran 2022, Pazar - 16:53
İşte Türkiye’nin en zehirli yılanı

Tek ısırığı insanı öldürmeye yeten, Türkiye'nin en tehlikeli ve en ölümcül yılanı olarak bilinen ve nesli yok olma tehdidi ile karşı karşıya olan koca engerek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Akdeniz Bölgesi'nde yılanlara göre habitatın uygun olduğu yerlerde yaşamını sürdürüyor.

Nesli tükenmekte olduğu bilinen koca engerekler, yüksekliği 1500 metreye kadar olan alanları tercih ediyor. Şu ana kadar çok nadir kayıt altına alınabilen koca engerek, Çemişgezek ilçesine bağlı Erkalkan köyünde fark edildi. Ağacın dallarına tırmandığı görünen koca engerek yılanı, Tulgay Daşhan isimli vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Koca engereklerin çok zehirli bir yılan türü olduğunu bildiğini söyleyen ancak yılana zarar vermeden yalnızca videosunu çekmek istediğini belirten Tulgay Daşhan, "Ben İstanbul'da yaşıyorum. Yaz aylarında fırsat buldukça köyüm olan Erkalkan'a tatil için geliyorum. Köyümüze her geldiğimde arkadaşlarımla doğa yürüyüşü yaparız. Doğada yürürken bir ağacın üzerinde hareketlilik fark ettim. Yaklaşınca nesli tükenme tehlikesi olan koca engerek yılanı olduğunu görünce bir müddet izledim ve kısa videosunu çektikten sonra uzaklaştım. Bu tür yılanlardan bu yıl bölgemizde çok gören var. Hayatın doğal dengesi. Zehirli de olsa zehirsiz de olsa zarar vermemek lazım" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1603968/iste-turkiyenin-en-zehirli-yilani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.