Kömürcüler, İzmit Körfezi'ni siyaha boyadı!

Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) atıkları sağanak sonrası denize karıştı, İzmit Körfezi siyaha büründü.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 13:45
Kömürcüler, İzmit Körfezi'ni siyaha boyadı!

Kocaeli ilinin Dilovası ilçesindeki Kömürcüler OSB'nin (Organize Sanayi Bölgesi) atıkları, sağanak yağışın ardından denize karıştı.

Dilovası ilçesinde kurulu bulunan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen atıklar, sağanak yağışla birlikte önce dereye aktı, ardından denize ulaştı. İzmit Körfezi'nin bir anda siyaha büründüğü görüldü. Denizin siyaha boyandığını görerek endişelenen vatandaşlar, her yağış sonrası bu ürkütücü manzarayla karşılaştıklarını ve artık tedbir alınmasını istedilklerini belirtti.

“Marmara Denizi hunharca kirletiliyor”

Dilovası’nda resmen bir çevre felaketi ile kaşı karşıya bulunduklarının altını çizen Gebze-Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği Başkanı İsmail Sami, görülen kirli suyun Marmara Denizi’ni kirlettiğini, kirlilik kaynağının ise Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kömürcüler OSB’nin kapatılacağı söylendi, maalesef kapatılmadı. Kömür işletmelerinin sayıları düştü ama tamamıyla kapatılmadı. Bunun için de her yağmurda biz bunu yaşıyoruz. Marmara Denizi’ni böyle hunharca kirletiyorlar. Yetkililerden bir an önce oranın kapatılmasını istiyoruz. Verilen sözün tutulmasını istiyoruz. Bu alanın kaldırılacağı söylendi, karma OSB olma ihtimali var. Yapmayın, o bölgenin yan tarafına TOKİ yapılacağı söyleniyor. Karma OSB’nin olması oradaki insanlara rahat vermeyecektir. Orayı kaldırın, bu belayı Dilovası ilçesinin başından tamamıyla atın, herkes rahatlasın. Bugün biter de yarın yine başlar. Karma OSB'de kimin ne yaptığı nasıl denetlenecek? Kömürcüler OSB sadece kömür işletiyordu. Karma OSB olmasını da istemiyoruz. Bir an önce Organize Sanayi Bölgesi'nin kapatılmasını istiyoruz. Düzenli konut alanları ihtiyacı olduğunu herkes biliyor. Düzenli konut alanları istiyoruz. Bu kirlilik Kömürcüler OSB’den Çatalçeşme Deresi’ne iniyor. Oradan da maalesef Marmara Denizi’ni kirletiyor. Marmara Denizi'nde müsilaj, kirlilik, oksijenin kaybolması gibi büyük problemler varken maalesef her yağmur yağdığında bunu görüyoruz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1572503/komurculer-izmit-korfezini-siyaha-boyadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.