Arizona'da orman yangını! 924 futbol sahası büyüklüğünde...

Arizona'da çıkan orman yangını sebebiyle 2500 ev tahliye edildi. Şu ana kadar 924 futbol sahası büyüklüğünde alanın yandığı belirtildi.
Mevlüt Peker
|
14 Haziran 2022, Salı - 10:54
Arizona'da orman yangını! 924 futbol sahası büyüklüğünde...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Arizona eyaletinin kuzeyinde iki ayrı noktada çıkan orman yangını sebebiyle 2500'ü aşkın evin tahliye edilmesine karar verildi ve tahliye işlemleri tamamlandı.

Amerika'nın Arizona eyaletinin kuzeyinde bulunan Coconino kontluğu (şehri) Flagstaff ilçesinin eteklerinde iki farklı noktada henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. İtfaiye ekipleri alevlere karadan ve havadan müdahale ederken, yaklaşık 2500 ev tahliye edildi.

Coconino Kontluğu (County) Denetim Kurulu Başkanı Patrice Horstman, “Hepimiz güzel dağımızın yanışını izlemenin acısını hissettik. Tahliye edilenler ve evleri tehlike altında olanlar için bunun ne kadar zor bir zaman olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yangınlar sonrası Coconino Kontluğunda acil durum ilan edilirken, her iki yangının en önemli öncelikleri olduğunun altını çizen kontluk yetkilileri, şimdiye kadar 6600 dönüm ormanın kül olduğunu bildirdiler. Söz konusu alan, 924 futbol sahası büyüklüğüne tekabül ediyor.

Standart futbol sahası ölçüleri 105 x 68 metre, toplam alan ise 7140 metrekare olarak geçiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1577559/arizonada-orman-yangini-924-futbol-sahasi-buyuklugunde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.