Türksat 5B uydusu hizmete girdi

Geçen yılın sonunda uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın butona basmasıyla hizmete girdi.
Onur Çetinkaya
|
14 Haziran 2022, Salı - 14:04
Türksat 5B uydusu hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uzay macerasında yeni bir aşama olan bu uydumuza kadar geçen süreç aslında ülkemizde eser ve hizmet siyasetinin hangi engeller aşılarak yürütüldüğünün hikayesidir.'' dedi.

2008 yılında uzaya fırlatılan Türksat 3A uydusu sonrası dalga geçildiğini hatırlatan Erdoğan, aradan geçen 14 yılda 3A'nın halen aktif şekilde çalıştığını söyledi.

Türksat 4A 2014’te, Türksat 4B ise 2015 yılında uzaydaki yerini aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı,''Geçtiğimiz yıl Türksat 5A ve Türksat 5B’yi fırlatarak aynı sene içinde uzaya 2 uydu gönderebilen ender ülkeler arasına girdik'' ifadelerini kullandı.

''Artık Turkey yok Türkiye var''

Uluslararası alanda Turkey olarak kullanılan ismini Türkiye'ye çevirerek bu doğrultuda sembolik öneme haiz adımı atıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,''Artık Turkey yok Türkiye var''dedi.

Erdoğan,uçakların gövdesinde bundan sonra Turkish Airlines değil, Türkiye Havayolları yazacağını söyledi.

''İMECE,Türksat 6A'yı 2023 yılında uzaya fırlatıyoruz''

Cumhurbaşkanı konuşmasında yeni bir müjde daha verdi.

Erdoğan, ''Uzay denince gençliklerinde izledikleri uzay filmi olanlara kötü bir haberimiz daha var. Yerli ve milli gözetleme uydumuz İmece'yi Ocak ayında Türksat 6A'yı da 2023 ortalarında uzaya fırlatıyoruz'' açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1581295/turksat-5b-uydusu-hizmete-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.