Süleyman Soylu,''Karayılan, Pervin Buldan'a kaset gönderdi''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, HDP ve PKK arasındaki ilişkiye dikkat çekti.
Onur Çetinkaya
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 11:25
Süleyman Soylu,''Karayılan, Pervin Buldan'a kaset gönderdi''

Süleyman Soylu, İstanbul Kadıköy'de gerçekleşen yürüyüşle ilgili konuştu.

Soylu,''Bundan 1 ay önce Duran Kalkan bir talimat veriyor. Bizim istihbarat birimlerimize geliyor bu talimat. Türkiye'nin her yerinden, Apo'nun tecrit edildiğini protesto edebilmek için Bursa-Gemlik'e gideceksiniz, ayın 12'si için verilen bir talimat bu bunu protesto edeceksiniz diyor. Biz bu talimatı izledik. Tekirdağ merkezli bir operasyon yaptık ''dedi.

''Cumhurbaşkanımız Van'dayken oraya gitmek istediler"

İçişleri bakanı, ''Halkın Demokratik Kongresi diye sözde kurdukları bir yapılanmayı tespit ettiler ve ciddi bir operasyon yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Van'dayken onlar toplanıp oraya gitmek istediler, hiçbirine müsaade etmedik. En nihayetinde İstanbul'da vekiller geldi, onlar da Bursa-Gemlik'e gitmek istiyorlardı. Biz terör yürüyüşüne müsaade edemeyiz.'' ifadelerini kullandı.

"Pervin Buldan'a kaset gönderdiler" 

Süleyman Soylu, HDP-PKK arasındaki ilişkiye değindi.

Soylu,''Bunların milletvekili adayı olmasını kim belirledi? PKK. Bunlar PKK'nın dışında en ufak adım atamazlar. Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var.  Bunlar esirler, terör örgütünün esirleri.'' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1582273/suleyman-soylukarayilan-pervin-buldana-kaset-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.