Şamil Tayyar'dan Necip Hablemitoğlu davasına ilişkin paylaşımlar

AK Parti ​​MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasında adı geçen isimlerin bağlantılara ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
Ankara Masası
|
18 Haziran 2022, Cumartesi - 17:05
Şamil Tayyar'dan Necip Hablemitoğlu davasına ilişkin paylaşımlar

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 zanlıdan bir olan emekli Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklandı .

Tutuklama kararı büyük yankı uyandırırken AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar,  Hablemitoğlu cinayetinde adı geçen kişilerin ilginç bağlantılara dikkat çekti.

"Çakraları açalım"

Tayyar ilk tweetinde "Hablemitoğlu suikastında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gökhan Nuri Bozkır’ın ifadesiyle derinleşen soruşturma sürprizlerle dolu. Tuhaftır, bu sürprizlere ilgi çok az. Sanırım, son dönem popüler ezberlerimiz buna hazır değil. Öyleyse çakraları açalım." ifadelerini kullanırken devamında şunları yazdı;

Hablemitoğlu suikastı zanlısı Bozkır’ın tetikçi dediği Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklandı. Albay Levent Göktaş yurtdışına kaçtı. Yüzbaşı Fikret Emek gibi bazı subay ve astsubaylar adli kontrolle serbest bırakıldı. Hepsi o dönem Özel Kuvvetler’de birlikteydiler.

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasındaki bu emekli askerlerin bazıları Ergenekon ve ilintili davalarda yargılanmışlardı. FETÖ’nün bu davaları sulandırıp kendi özel hesaplarını görmeye başlaması, bu tür devlet içi karanlık yapılarla mücadeleyi sekteye uğrattı.

Levent Göktaş, 2016’da Külliye’deki dostlarınca MİT Müsteşarlığına aday gösterilmişti. İnan Kıraç/Sezgin Baran Korkmaz arasındaki ilginç arabulucuydu aynı zamanda. Nasıl becerdi bilmiyorum, son dönem savunma alanındaki 5 güçlü şirketin ortağıydı. Şimdi kaçak.

Hablemitoğlu’na tetiği çekmekle suçlanan Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, diğer zanlı Bozkır ülkeye getirilinceye kadar MİT’teydi. Uzun süre etkili görevlerdeydi. Gelişmeler üzerine kurumla bağı kesildi. Şimdi tutuklu.

Yazılacak çok şey var, kısa hatırlatmayla yetinelim. Bu dosyanın açılmasına ifadesiyle vesile olan Zihni Çakır’a, iddiaların üzerine cesaretle giden MİT Müsteşarı Fidan’a teşekkür borçluyuz. En fazla minnetimiz dik duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dır.

Ne olmuştu? 

Hablemitoğlu, Ankara'daki evinin önünde 18 Aralık 2002'de düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Suikastın şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, kırmızı bültenle aranırken MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirilerek 27 Ocak'ta emniyete teslim edilmiş, 8 Şubat'ta "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından tutuklanmıştı. 

Bozkır ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle 6 kişi 3 Şubat'ta gözaltına alınmış, bunlardan 3'ü ifadeleri alındıktan sonra salıverilmiş, 2'si 15 Şubat'ta tutuklanmış, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Soruşturmanın ikinci dalgasında emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ile Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Kamil Metin, Bülent Kutsal, Altan Bora, Memiş Aytekin, Osman Tuncer ve Tan Dervişoğlu hakkında 8 Haziran'da gözaltı kararı verilmiş, Göktaş dışındaki şüpheliler gözaltına alınmıştı. 

Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bora, Tuncer, Kutsal ve Dervişoğlu, yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1591157/samil-tayyardan-necip-hablemitoglu-davasina-iliskin-paylasimlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.