Hablemitoğlu suikastında şüpheliler adliyeye sevk edildi

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Emekli albay Mustafa Levent Göktaş ise hâlen yakalanamadı.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 16:05
Hablemitoğlu suikastında şüpheliler adliyeye sevk edildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, yazar ve tarihçi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun evinin önünde suikaste uğraması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı uygulanan 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan ve daha sonra sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Ankara Adliyesine getirildi.

Zanlılardan 4'ünün soruşturma savcısına ifade verme işlemleri sürerken, diğer zanlılar ek gözaltı süresi alınabilmesi amacıyla sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Savcılık ifadesi devam eden zanlıların da sulh ceza hakimliğine sevk edilmesi bekleniyor.

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasının geçmişi

Tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de başkent Ankara'daki evinin önünde suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Hablemitoğlu suikastının zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır, kırmızı bültenle aranırken Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalanmış ve Türkiye'ye getirilerek 27 Ocak'ta Emniyet'e teslim edilmişti. Nuri Gökhan Bozkır, "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından 8 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Nuri Gökhan Bozkır ile irtibatları bulunduğu gerekçesiyle 6 zanlıya 3 Şubat'ta gözaltı uygulanmış, ifadesi alındıktan sonra 3'ü salıverilmiş, 15 Şubat'ta 2'si tutuklanmış, 1'i ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın ikinci dalgasında 8 Haziran'da emekli albay Mustafa Levent Göktaş, emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli astsubay Kamil Metin, Altan Bora, Bülent Kutsal, Memiş Aytekin, Osman Tuncer ve Tan Dervişoğlu hakkında gözaltı kararı verilmişti. Ancak şüpheli Mustafa Levent Göktaş dışındaki isimler yakalanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1583045/hablemitoglu-suikastinda-supheliler-adliyeye-sevk-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.