THY Başkanı: Bedava verseler almam!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Airbus A380 ile Boeing 747-8 bedava verseler almam" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 13:09
THY Başkanı: Bedava verseler almam!

Covid-19 pandemisi sonrası yeni hatlarla daha da büyüyen Türk Hava Yolları (THY)’nın Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ndeki 12. destinasyonu Pasifik kıyılarında yer alan Seattle oldu. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Seattle-Tacoma Havaalanı’nda düzenlenen törene katıldı ve kurdele kesti.


Uçakta habercilerin sorularına yanıt veren Prof. Dr. Ahmet Bolat, uçuş rotalarını sürekli artıran ve sürekli büyüyen Türk Hava Yolları'nın pilot ihtiyacı ile ilgili, “400 pilot gelse şu anda, 400’ünü birden alabiliriz” ifadesini kullandı. Ahmet Bolat diğer taraftan 4 güçlü motoru kadar, işletme maliyetlerinin yüksek oluşuyla da dikkat çeken Boeing 747-8 ve Airbus A380 hakkında “Bedava verseler almayız” yorumunda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde Orlando, Detroit ve Denver hatlarının yanı sıra Asya’da da yeni hat üzerinde çalışmaların devam ettiğini bildiren THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, Seattle hattında büyük bir ilginin oluştuğunu belirterek, “24 saatte Seattle uçuşunun business class yolcusu doldu. Büyük talep var. Kısa zamanda günlük uçuşa dönmeyi planlıyoruz. Uçuşları artıramamamızın en önemli nedeni geniş gövde uçağımızın olmaması. Yakın zamanda 6 adet Airbus A350 satın aldık. Geniş gövdeli uçaklarımızı artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

THY'nin pilot sayısı 5200

Türk Hava Yolları'nda 2003 senesinde 400-500 dolaylarında pilot olduğu bilgisini veren Ahmet Bolat, bugün pilot sayısının 5200’ü aştığını söyledi. 2003'te 4000 olan kabin memuru sayısının da 12 bin 500’e çıktığını belirten Başkan Ahmet Bolat, bu sayıya karşın pilot ihtiyaçlarının sürdüğünü kaydetti.

Bolat sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçenlerde Pilotlar Vakfı’ndan arkadaşlar geldi. Pilot arıyoruz dedim. Bazı şartları değiştirdik. Kendimiz de pilot yetiştiriyoruz ve kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. Şimdi 400 pilot gelse 400’ünü alabiliriz. 400 yabancı pilotumuz var. 400 yerli pilot olsa neden almayalım. Yabancı pilot, ihtiyacımız olduğu için var.”

THY iştiraklerinin her biri bir marka

2021'de 1,4 milyar dolar seviyesinde açıklanan kârın içinde THY iştiraklerinin payının 130 milyon dolar dolaylarında oluştuğunu açıklayan Başkan Bolat, “Hedef iştiraklerimizin kârının ana şirketimizin kârının yarısına erişmesi. Turkish Technic, Turkish Ground Services’in dünya çapında şirket olması önemli. Do&Co zaten olmaya başladı.” şeklinde konuştu.

"Boeing 747-8 ve A380'i bedava verseler almam"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 4 güçlü motora sahip oluşunun yanında işletme maliyetlerinin yüksekliğiyle de bilinen Boeing 747-8 ve Airbus A380 için “Bedava verseler almam” yorumunda bulundu.

Yolcuya dağıtılan kitlerde düzenleme

Türk Hava Yolları'nın "sıfır atık" hedefi çerçevesinde plastik kullanımını azaltmak amacıyla uçakta yolculara dağıtılan kitlerde düzenlemeye gittiklerini belirten Prof. Dr. Bolat, "Ayakkabı çekeceği ve tarakların kullanılmadığını ifade eden Ahmet Bolat, “Lavaboda tek kullanımlık fırça bulundurma modeli üzerinde çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda amacımız mali tasarruftan ziyade plastik tüketimini azaltmak.” diye konuştu.

Ahmet Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliğinin de başkanı

Başarılı yönetimiyli dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Bolat, aynı zamanda HİB'in de (Hizmet İhracatçıları Birliği) başkanı.

"Türkiye’nin toplam 225 milyar dolar seviyesindeki ihracatının 55 milyar doları hizmet ihracatı" diyen Ahmet Bolat, “THY olarak bu rakama 8 milyar dolar katkımız var. 2022 sonunda katkımız 13 milyar dolara çıkıyor. Hedefimiz ihracatçılar arasındaki koordinasyonu artırarak bu yıl hizmet ihracatını 80 milyar dolara, 4 yılda ise 110 milyar dolara çıkarmak. THY’nin yurtdışı ofislerini ticaret ataşeliği gibi kullanarak Türkiye’deki yabancı öğrencilerin ailelerini Türkiye'ye tatile getirmek gibi bir çalışmamız da var." açıklamasında bulundu.

Anadolujet'in rezervasyon sisteminde değişiklik yapılıyor

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "AnadoluJet’in rezervasyon sistemini değiştiriyoruz. Şirket olarak TK’dan ayıracağız. Satış ve pazarlaması ayrı olacak.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1592793/thy-baskani-bedava-verseler-almam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.