"Kemal Kılıçdaroğlu ne olursa olsun aday olacak"

Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 6'lı masaya Kurban Bayramı'ndan hemen sonra ileteceği, masada kabul görmemesi durumunda Eylül'de adaylığını açıklayacağı iddiasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
24 Haziran 2022, Cuma - 12:33
"Kemal Kılıçdaroğlu ne olursa olsun aday olacak"

Ankara genel seçimlere odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını çok önce açıklaması, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin defaten adaylarının Erdoğan olduğunu açıklaması sonrası Türkiye, muhalefetin adayının kim olacağı sorusunun cevabını merak ediyor.

Millet İttifakı'nda ve 6'lı masada aday ile ilgili belirsizlik sürerken, kulislerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nun adaylığı konuşuluyor.

6'lı masanın cumhurbaşkanı aday adaylarının kim olacağı Erdoğan Aktaş'ın TV100'de hazırlayıp sunduğu Sağlı Sollu isimli programda masaya yatırıldı.

Program konuğu Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurban Bayramı sonrası cumhurbaşkanı adaylığını 6'lı masada açacağını, adaylığının 6'lı masa tarafından kabul görmemesi durumunda Eylül ortasında kendisinin açıklanacağını ileri sürdü.

Barış Yarkadaş, şunları söyledi:

"Dananın kuyruğu Kurban Bayramı sonrası kopacak. Bayram tatiliyle birlikte ardından 15 Temmuz anmalarının ardından Türkiye normal siyasetine dönmeye başlar ve CHP'nin diplomasi kurmaynları Millet İttifakı'nın liderlerine ittifakın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu gayrıresmi yollarla söyleyecekler. Eğer işler Kılıçdaroğlu'nun istediği gibi giderse bunun üzerine yeni bir toplantı daha yapılacak. Burada Kemal Bey'in ismi açıkça deklare edilecek. 6'lı masadan Kemal Bey'in ismi çıkmazsai Kemal Bey cumhurbaşkanlığı adaylığını eylülün ilk haftası ya da eylülün ortalarına doğru her koşulda açıklayacak. Başka adaylar çıkar mı ittifak içinden. Benim edindiğim bilgilere göre Kılıçdaroğlu bunlara da hazırlıklı. Bunlara göre de pozisyon alıyor. Ama Kılıçdaroğlu aday."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1601107/kemal-kilicdaroglu-ne-olursa-olsun-aday-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.