Kılıçdaroğlu, "Şimdi açıklamayı doğru bulmuyorum"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Şimdi açıklamayı doğru bulmuyorum" dedi.
Onur Çetinkaya
|
15 Ocak 2023, Pazar - 08:21
Kılıçdaroğlu, "Şimdi açıklamayı doğru bulmuyorum"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,katıldığı canlı yayında deneyimli gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

CHP lideri, adaylık, altılı masada son durum ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun  hapis cezasına çarptırılması hakkında konuştu.

"Bu konuda liderler acele de etmiyorlar"

30 Ocak'ta da yol haritasının ve hükümet programının açıklanacağı altılı masada son durumu aktaran Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu," Altı liderin olduğu masada, cumhurbaşkanı adayının nitelikleri konusunda daha önce bir görüş birliğine vardık. Bunu bir bildiriyle kamuoyuna duyurduk. Ama son toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulmadı. Herhangi bir tartışma da olmadı. Bu konuda liderler acele de etmiyorlar. Önce üzerinde görüş birliğinin sağlandığı bir metin olması lazım, yani bir hükümet programı olması lazım." ifadelerini kullandı.

"Şimdi açıklamayı doğru bulmuyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasını değerlendiren CHP lideri, "Ekrem Bey'e neden saldırıyorlar? Çünkü iş yapıyor. Ekrem Bey 10 metro inşaatını aynı anda başlatan metropolün belediye başkanıdır. Kimse cehennemin kapılarını aralamasın dedim. Bunun çok ağır bir söz olduğunu sıradan bir vatandaş da bilir. Umarım Ekrem Bey'e bu cezalar yazılmaz. Eğer beklentilerimiz olmazsa, yargı sarayın talimatını yerine getiren bir mekanizmaya dönüşürse gereğini yapacağız. Bunu şimdi açıklamayı doğru bulmuyorum. Ekrem Bey'i niye almak istiyorlar? İstanbul'un rantı var. İstanbul'un rantından beslendiler." açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2059192/kilicdaroglu-simdi-aciklamayi-dogru-bulmuyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.