Mısırın faydaları nelerdir? Mısır Alzheimer'a iyi gelir mi?

Hasat dönemi gelen mısırın faydaları nelerdir? Mısır püskülünün faydaları nelerdir? Patlamış mısırın faydaları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları haberimizde...
Zeliha Demirci
|
08 Eylül 2023, Cuma - 17:00
Mısırın faydaları nelerdir? Mısır Alzheimer'a iyi gelir mi?

Eşsiz manzarası ile mevsimlerin en güzeli sonbahar aynı zamanda kendi rengindeki hasatların mevsimidir. Turuncu manzarasına sarıyı katan, sonbaharın simgelerinden olan mısırın hasat haftasında faydalarını sizler için haberimizde sıraladık.

Mısır, 1492 yılında keşfedilmiş, Meksika ve Orta Amerika kökenli, buğdaygiller familyasına ait bir tahıl meyvedir. Yemeklere kattığı lezzetinin yanında yüksek lif, potasyum deposu olan mısır, kalsiyum, demir, protein, karbonhidrat, sodyum B-6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Diğer gıda kaynaklarında bulunması zor olan selenyum dahil vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri barındırır.

Mısırın Faydaları nelerdir?

Sindirim sistemine iyi gelir:
Mısır, lif ve yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Bağırsak sendromu, kabızlık ve ishal gibi sorunların düzelmesine yardımcı olur. Kilo vermeye yardımcı olan mısır, hemoroid sorunu olanlar için faydalıdır.

Güçlü bir bağ dokusu sağlar:
Mısır, mineral, manganez, demir, bakır ve fosfor içeriyle, kemik, bağ, tendon, kas ve kıkırdaktan oluşan bağ dokusu sağlığı için oldukça faydalıdır. Mısır içerdiği demir, bakır, fosfor gibi maddeler sayesinde de bağ dokusuna katkı sağlar.

Göz sağlığını korur:
Görme bozukluğu riskini azaltan karotenoidler içeren mısır, yanı sıra beta-karoten de içerir. A vitamini sayesinde de uzun vadede göz sağlığını korur.

Kalbe iyi gelir:
Optimal yağ asidi içeriğiyle kötü kolesterol seviyesini düşüren mısır, damarların tıkanmasını engeller ve kan basıncını sağlıklı bir seviyede tutar. Bu sayede felç ve kalp krizi riskini azaltır.

Alzheimer hastalığını önler:
Enerji üretimi dışında beyin ve sinir sağlığı için de faydalı olan mısır, Alzheimer hastalığına neden olan unsurların ortadan kalkmasına yardımcı olur.


Diyabet ve hipertansiyonu önler:

Düzenli olarak mısır tüketilmesi insülin bağımlılığı olmayan diyabet hastaları için faydalıdır. Mısır, B vitamini, protein ve karbonhidratlar yardımıyla böbreküstü bezlerinin işleyişini de destekleyerek stresi önler.

Cilt sağlığını korur:
İçerdiği A vitamini ve beta-karoten cilde iyi gelirken, C vitami yardımıyla da cildi zararlı güneş ışınlarından korur. E vitamini içeriğiyle cilt hücrelerinin sağlıklı kalmasına ve çoğalmasına yardımcı olur.

Saçlara sağlık kazandırır:
Mısırın içerdiği omega-3 ve omega-6 asitleri, saç sağlığı için büyük önem taşır. Mineral ve vitaminlerin de katkısıyla saç diplerini sağlamlaştırır, saça yumuşaklık kazandırır.

Kansızlığa iyi gelir:
Mısır, kırmızı kan hücrelerinin ihtiyaç duyduğu temel besinleri sağlar ve kansızlığın en önemli sebeplerinden biri olan demir eksikliğini gidermede önemli rol oynar.

Enerjiyi artırır:
Mısır kısa ve uzun vadede enerji verir. Mısır ayrıca beyin ve sinir sistemi sağlığını korumak için de oldukça önemlidir. Mısır enerji depolamaya yardımcı olduğu için sporcular tarafından sıkça tüketilir.

Mısır püskülünün faydaları nelerdir?

Doğal bir potasyum ve K Vitamini kaynağı olan mısır püskülü çay olarak tüketildiğinde;
-Böbrek iltihabına iyi gelir ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur,

-Tansiyonu dengeler,

-Yüksek kolesterole iyi gelir,

-Sürekli yorgunluk halini giderir,

-Antidepresan özelliği ile depresyona iyi gelir,

-Romatizma ve kemik ağrıları konusunda yardımcıdır,

-Gut hastalığına fayda sağlar.

Patlamış mısırın faydaları nelerdir?

Film gecelerinin vazgeçilmesi patlamış mısır verdiği keyfin yanında sağlıklı bir ortamda bir ortamda yapıldığı takdirde insan sağlığına da fayda sağlıyor. Sindirim sistemi için önemli besin ve mineral içeren patlamış mısır:

-Kanser hastalığına yakalanma riskini azaltır,

-İçerdiği lifler sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur,

-Serbest radikallere karşı etkili olması nedeniyle zihinsel hastalıklardan kalp ve cilt sağlığına kadar çok geniş alanda faydası vardır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/161786/misirin-faydalari-nelerdir-misir-alzheimera-iyi-gelir-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.