Erdoğan,''İdam konusu yeniden gündeme gelebilir''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'deki tarihi NATO zirvesi dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Onur Çetinkaya
|
01 Temmuz 2022, Cuma - 12:07
Erdoğan,''İdam konusu yeniden gündeme gelebilir''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pınar Gültekin cinayeti davasında ceza indirim kararından sonra tekrar gündeme gelen idam tartışmasına değindi.

 ''İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir''

Erdoğan,''Devlet Bey’in de zaten bir açıklaması olmuştu. İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir ve bu tartışmaya açılabilir. Tabii Pınar Hanım’ın ölümü rastgele bir ölüm de değil. Tamamen burada bir vahşet söz konusu. Bu vahşet bu millete yakışmaz. Böyle bir şeye katlanmamız da mümkün değil. Bunun için de gerekli müzakereleri, tartışmaları Adalet Bakanım ile de yaptık, bunları konuştuk. Gerekirse bu tekrar gündeme getirilerek tartışma konusu haline gelmeli. Bu tartışmadan ne çıkar bunu görmeliyiz. Ardından da çıkan neticeye göre bir adım atılabilir. Çalışmada parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım.'' diye konuştu.

''Vatandaşları enflasyona ezdirmeme sözümüz var''

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı,''  Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.'' açıklamasında bulundu.

''Yazılı kayda girmesi ilk defa oluyor''

 NATO tarihindeki en önemli zirvelerden birini başarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Biz bu noktada en başından beri ortaya koyduğumuz ilkeli ve dirayetli tutumu Madrid’de de sürdürdük" dedi.

 Finlandiya ve İsveç’le imzaladığımız üçlü muhtıradaki terörizm ve dayanışma hususları tüm müttefikler için yol gösterici olacaktır diyen Cumhurbaşkanı,''İsveç ve Finlandiya'nın sözlerinde durmaması halinde B planının hazır olduğunu belirtti.''

Erdoğan,''Bu davetle bir süreç başlıyor. Bunun ne kadar süreceği belli değil. Şu anda bu tabii kayıtlara giriyor. Bu kayıtlarla birlikte nereye varacak onu da göreceğiz. Ama görünen bir gerçek var ki bunlar şu anda bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzun en güzel ispatıdır. Yaptığımız görüşmelerle PKK/PYD/YPG, FETÖ, tüm bu terör örgütleri NATO’nun artık yazılı kayıtlarına giriyor. Bu işin yazılı kayda girmesi ilk defa oluyor. ''diye konuştu.

Terörle mücadele 

Terörle mücadale ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı teröristlerin iadesi için ise,'' İsveç 73 teröristi bize gönderecek. Şu anda 3-4 tane gönderdiler. Ama bunlar bizim için yeterli değil.'' dedi.

'' Bir gece ansızın gelebiliriz''

Cumhurbaşkanı, Suriye'ye yönelik olası harekatı da değerlendirdi.

Erdoğan,'' Bu konuyla ilgili olarak benim her zaman bir ifadem var; bir gece ansızın gelebiliriz. Hiç telaşa gerek yok. Aceleye gerek yok. Biz zaten şu anda o bölgede çalışıyoruz. Irak’ın kuzeyindeki çalışmalarımız, bir taraftan yine aynı şekilde Suriye’nin kuzeyinde, Afrin’de vesaire çalışmalarımız var. Bu arada tabii üzüntümüz büyük, şehitlerimiz de oluyor ama onlara 1’e 10 bedelini ödetiyoruz.'' açıklmasını yaptı.

Terör örgütlerine giden silahlarla ilgili ABD Başkanı Biden ile konuştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı,'' Elbette söyledim. Trump döneminden aldım; dedim ki binlerce tır silah, araç, gereç, mühimmat buraya getirildi. Biz şimdi burada terörü müzakere edeceğiz. Ama Türkiye’yi hedef alan teröristlere silah, mühimmat, araç, gereç bu şekilde verilirken biz NATO’da ortaklar olarak nasıl dayanışma içinde olacağız?'' dediğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1628280/erdoganidam-konusu-yeniden-gundeme-gelebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.