Erdoğan,​​''Miçotakis ile ikili görüşme yapmam mümkün değil''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'de hareketinden önce açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
28 Haziran 2022, Salı - 12:00
Erdoğan,​​''Miçotakis ile ikili görüşme yapmam mümkün değil''

Zirve oturumlarında Ukrayna savaşını, ittifaka yansımalarını ele alacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı,''İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olacaklarsa Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorundalar. Bunun aksi düşünülemez. Dörtlü görüşmeyi yapıp hangi noktaya geldiklerini göreceğiz. Biz kuru laf istemiyoruz, netice istiyoruz.'' diye konuştu.

Biden ile bu sabah görüştük 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,'' Türkiye rastgele NATO'ya katılmış bir ülke değil. Bu sabah Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de 'olabilir' dedik.'' açıklamasında bulundu.

F-16 meselesi hala masada, orada da bir oyalama taktiği gidiyor diyen Erdoğan,'' ABD ile NATO'da nasıl omuz omuza vermiş ülkeyiz ki, bütün silahlar PYD'ye gönderiliyor?'' dedi.

''Miçotakis ile ikili görüşme yapmam mümkün değil''

Erdoğan,''  Yunanistan Başbakanı davetlimdi. Bundan böyle artık biz görüşmelerimizi birebir yapalım aramıza üçüncü kişileri sokmayalım diye mutabık kaldık. Aradan 2-3 hafta geçti ABD'ye gitti senatodaki konuşmasında Türkiye'ye saldırdı.'' diye konuştu.

Yunanistan'ın tavrını eleştiren Cumhurbaşkanı net bir dille, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ikili görüşme yapmasının mümkün olmayacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1608023/erdoganmicotakis-ile-ikili-gorusme-yapmam-mumkun-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.