Başkent kulislerinde “Faruk Koca, AK Parti'ye sırtını mı dönüyor?" yorumları

Ankaragücü'nün olağanüstü kongresinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yoğun ilgi gösterildi. Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı anılmazken AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan'ı da öteleyen tavırlar sergilendi. Kongrede yaşananlar sonrası başkent kulislerinde, "Faruk Koca, AK Parti’ye sırtını mı dönüyor?" sorusuna cevap aranıyor.
Ankara Masası
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 11:22
Başkent kulislerinde “Faruk Koca, AK Parti'ye sırtını mı dönüyor?" yorumları

Hafta sonu ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Ankaragücü olağanüstü kongresine protokol krizi damga vurdu.

Kongrede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a özel ilgi gösterilirken, Ankaragücü'ne büyük destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı anılmadı. Ankaragücü Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Faruk Koca'nın daveti üzerine kongreye katılan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın ismi anons edilmedi.

Duruma tepki gösteren, Hakan Han Özcan da salonu terk etti. Özcan'ın ardından AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri kongreden ayrıldı.

"Cumhurbaşkanımız anılmadı"

Yaşananların ardından Ankara Masası'na konuşan Hakan Han Özcan " MKE Genel Başkanı'nın anıldığı bir yerde, Cumhurbaşkanımızın anılmaması zorumuza gitti. Cumhurbaşkanımızın bu kulüp üzerinde emeği var" ifadelerini kullandı.

Kongreye katılan AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve milletvekilleri, Faruk Koca'yla salonda çekindikleri fotoğrafları sildi.

"Ankaragücü kimsenin ipoteğinde değildir"

Hakan Han Özcan sosyal medya hesabından da duruma tepki gösterirken "Ankaragücü Olağanüstü Kongresinde Partimize ve Milletvekilerimize yönelik sergilenen nezaketsiz tutum ve saygı sınırlarını aşan tavrın öncelikle misafirperverlikle bağdaşmadığını ve böylesine köklü bir kulübe de asla yakışmadığını ifade ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini ifade etmekten imtina edenler Sn. Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya katkılarına bir teşekkürü esirgeyenler bizlerin bulunduğu salonlarda ifadelerine tavırlarına dikkat etmelidirler. Ankaragücü taraftarlarıyla büyük bir caimadır, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yönetiminin böylesine köklü bir çınarı yakışıksız tavırlarıyla yıpratmaya hakkı yoktur, kınıyor ve nezakete davet ediyorum. Son olarak Ankaragücü, bu kentin gururudur ve kimsenin ipoteğinde değildir. Biz birileri için değil, sevdamız olduğu için Ankaragücümüzün yanındayız. Kişiler gider, Ankaragücü kalır." paylaşımında bulundu.

Yavaş yoğun ilgi gördü, Akşener alkışlandı

Kongrede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise kürsüye 'onurlandırmak üzere' ifadeleriyle çağrıldı.

Mansur Yavaş bir konuşma yaparken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de mesajı okundu.

İkili kongre üyeleri tarafından alkışlandı.

Yönetimde değişiklik

Ankaragücü yönetimde ise dikkat çeken değişikler yaşandığı gelen bilgiler arasında.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1632197/baskent-kulislerinde-faruk-koca-ak-partiye-sirtini-mi-donuyor-yorumlari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.