1 yılda 60 bin terörist teslim oldu

Nijerya'nın kuzeydoğusunda 1 senede 60 binden fazla Boko Haram terör örgütü ve bu örgütten bölünerek kurulan ISWAP terör örgütü üyesi teslim oldu. Bu teröristlerin yarısının kadın ve çocuklardan oluştuğu bildirildi.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 15:57
1 yılda 60 bin terörist teslim oldu

Terör örgütlerine karşı yürütülen "Hadin Kai Operasyonu"nun Komutanı Tümgeneral Christopher Musa, Borno eyaletinde terör örgütü Boko Haram ve ISWAP'tan 2021 yılının Temmuz ayından bu tarafa 60 binin üzerinde teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Teslim olan teröristlerden en az 30 bininin çocuk ve kadın olduğunu kaydeden Tümgeneral Christopher Musa, "Teslim olanlara hem savaşçılar hem de savaşçı olmayanlar dahildir." diye konuştu.

Teröristlerin güvenlik güçlerine teslim olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Tümgeneral Musa, ordunun terör örgütlerine karşı operasyonunun kesintisiz devam edeceğini bildirdi.

Son senelerde gerçekleştirilen terör operasyonlarına rağmen Boko Haram terör örgütü, Nijerya'da hala en önemli güvenlik problemini oluşturuyor.

Nijerya'da Boko Haram terör örgütünün kurucusu Muhammed Yusuf'un oğlu Ebu Musab el-Barnawi, 2009 yılında babasının ölümünden sonra örgütün sözcüsü olmuştu.

Boko Haram terör örgütü içinde 2016 yılında başlayan liderlik gerilimi, terör örgütünün Ebubekir Şekau ve Barnawi arasında ikiye bölünmesine yol açmıştı. Şekau, Boko Haram örgütünü yönetirken, Barnawi de ISWAP'ı kurmuş ve terör eylemlerine kaldığı yerden devam etmişti.

Nijerya'da 2000'li senelerin başından bu tarafa varlık gösteren Boko Haram terör örgütünün 2009 yılından bu tarafa gerçekleştirdiği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binin üzerinde insan hayatını kaybetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1632944/1-yilda-60-bin-terorist-teslim-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.