Nijerya’da terör örgütleri çatıştı: En az 200 ölü

Nijerya'da terör örgütleri ISWAP ile Boko Haram arasında yaşanan çatışmalarda en az 200 terörist öldü.
Mevlüt Peker
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 19:33
Nijerya’da terör örgütleri çatıştı: En az 200 ölü

Terör örgütleri ISWAP ile Boko Haram arasında Nijerya'nın kuzeydoğusunda başlayan çatışmalarda en az 200 teröristin öldüğü bildirildi.

Ulusal basında yansıyan haberlerde, istihbarat yetkilisi Zagazola Makama bir açıklama yaparak, Borno eyaleti sınırları içinde bulunan Gudumbali-Kukawa bölgelerinde ISWAP ve Boko Haram terör örgütleri mensuplarının birbirleriyle çatıştığı bilgisini verdi.

Zagazola Makama’nın açıklamasına göre, iki örgüt arasındaki çatışmalarda içlerinde kadın ve çocuklar teröristlerin de olduğu en az 200 terörist öldü, çok sayıda terörist de yaralandı.

Boko Haram ve ISWAP terör örgütleri

Nijerya'da Boko Haram terör örgütünün kurucusu Muhammed Yusuf ölünce oğlu Ebu Musab el-Barnawi, 2009 yılında Boko Haram sözcüsü olmuştu.

Boko Haram içinde 2016 yılında başlayan liderlik krizi, terör örgütünün Ebu Musab el-Barnawi ile Ebubekir Şekau arasında ikiye bölünmesine yol açmıştı. Ebubekir Şekau, Boko Haram'ı yönetirken; Ebu Musab el-Barnawi ise ISWAP'ı kurarak terör eylemlerini sürdürmüştü.

Nijerya’da 2000'li senelerin başından bu tarafa varlık gösteren Boko Haram terör örgütünün 2009 yılından bu tarafa gerçekleştirdiği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074208/nijeryada-teror-orgutleri-catisti-en-az-200-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.