Asım Balcı: Tatlar Deresi'nin taşmasının sorumlusu ASKİ'dir

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Tatlar Deresi'nin taşarak sel yaşanmasının sorumlusunun ASKİ olduğunu söyledi. Balcı, ASKİ'nin yapılan uyarılara rağmen gerekli önlemleri almadığını iddia etti.
Ankara Masası
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 19:37
Asım Balcı: Tatlar Deresi'nin taşmasının sorumlusu ASKİ'dir

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Temmuz ayı Meclis Toplantısında ilçede yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sel felaketinde iki kişinin hayatını kaybettiği Tatlar Deresi bölgesindeki çalışmalarla ilgili konuşan Balcı, ASKİ'yi suçladı.

O bölgede bir yıl içinde 3 kere taşkın olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını aktaran Balcı, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bey, o bölgeye geldiği zaman kendisine de ifade edilmişti. O bölgede Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri'nin yapmış olduğu uzunca bir süre devam eden bir yol çalışması söz konusu oldu. Bunu da o bölgede yaşayan muhtarlarımız, bölgede yaşayan insanlarımız da dile getirdi. Gerçekten bu çalışmalar yapılırken, uzun süre yol kapalı kaldı ve maalesef dere yatağına da taşmalar oldu . Bu yaşanan sel felaketinin boyutlarının çok daha büyük hissedilmesine yol açtığını düşünüyorum." dedi.

"ASKİ'nin, Fen İşleri'nin bütçesi buna yetecek durumda"

Balcı, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Afet Basın Bilgilendirmesi toplantısındaki açıklamalarına tepki gösterirken " Bir ihale çıkıldığı ASKİ tarafından ancak müteahhittin bu işi yapmadığı kaçtığı ifade edildi. Ancak bir yıl geçti ve ben bu açıklamanın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü ortada çok acil bir sorun var. Müteahit kaçsa da biz bunu çok acil bir takım alınacak tedbirlerle yapabiliyor olmamız lazımdı. ASKİ'nin, Fen İşleri'nin bütçesi buna yetecek durumda. Buraya herhangi bir şekilde bu konu getirilmiş olsaydı çok acil bir şekilde bunun telafi edilmesi gerektiği hususunda bütün gruplar olarak biz mutabık kalabilirdik. Ama bir yıl geçti bu çalışmalar maalesef akamete uğradı bundan dolayı da sel felaketinin çok daha büyük hissedildiğini buradan vurgulamak istiyorum." şeklinde konuştu.

Balcı sözlerine şöyle devam etti;

Ve şunu da özellikle ifade etmem lazım, sayın başkan yapmış olduğu basın toplantısında burada DSİ ve Altındağ'a Belediyemize de sorumluluk olduğunu ve bu sel felaketinde bizi de sorumlu tuttuğunu ifade etti. Bunu da esefle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü burada asıl sorumluluk ASKİ Genel Müdürlüğü'ndedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1634262/asim-balci-tatlar-deresinin-tasmasinin-sorumlusu-askidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.