Kademeli Su Tarifesi köylerde nasıl uygulanacak?

Ankara'da aylar süren bir maratonun ardından "Kademeli Su Tarifesi" hayata geçti. Bu tarife ile köylülerin zarara uğrayıp uğramayacağı da merak konusuydu. ASKİ Genel Müdürlüğü 3 ayda bir faturalandırılan köylerin kademeli su tarifesinden etkilenmeyeceğini bildirdi.
Samet Dirican
|
15 Haziran 2021, Salı - 14:36
Kademeli Su Tarifesi köylerde nasıl uygulanacak?

ASKİ Genel Müdürlüğü, "Kademeli Su Tarifesi" ile köylülerin zarara uğratılmayacağını ve yeni sistemin 3 ayda bir kesilen faturaları ay ay böleceğini açıkladı.

"Kademeli Su Tarifesi"yle birlikte vatandaşlar 0-10 metreküp arası 5 TL, 11-15 metreküp arası 7,5 TL, 15 metreküp ve üzeri 9 TL ücret ödeyecekler. Sosyal yardım alan vatandaşlar ise metreküp başına 1 TL ile faturalandırılacak.

Kırsal bölgelerde kafalar karıştı

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar, 3 ayda bir faturalandırıldıklarını dile getirerek üst kademeden faturalarının yazılacağı endişesi yaşadı.

ASKİ konuyla ilgili açıklama yaptı

ASKİ köylülerin endişelerine karşılık bir açıklama yaptı. 3 ayda bir yapılan faturalandırmanın aylara bölünerek yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "3 ayda bir yazılan faturalar süreye bölünerek bu süre içinde aylık kademe uygulanacaktır. Teknik detaylar belirlendikten sonra bilgilendirme yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/836475/kademeli-su-tarifesi-koylerde-nasil-uygulanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.