Serhat Oğuz: 32 milyon nereye harcandı?

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 37 milyon 805 bin TL tutarındaki nakli yardım desteğinin 32 milyonluk kısmının nereye harcandığı ile ilgili ABB tarafından bir açıklama yapılmadığını aktardı. Oğuz, ABB yetkililerine 32 milyon 805 bin TL'lik kısmın​ nereye harcandığını sordu.
Ecem Çetin
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 20:33
Serhat Oğuz: 32 milyon nereye harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. oturumu gerçekleştirildi. 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Büyükşehir belediyesi 2021 yılı denetim komisyonu raporunda yer alan  37 milyon 805 bin TL tutarındaki nakli yardım desteğinin  5 milyonunun spor kulüplerine verildiğini belirterek geriye kalan 32 milyonluk kısmının nereye harcandığının  izah edilmediğini söyledi.

Oğuz, izah edilmeyen  32 milyonluk kısmının nereye harcandığını,  hangi kurum ve kuruluşlara veriliğini sordu. 

Oğuz'un şu iddialarda bulundu: 

"Kimlere ya da hangi kurumlara verilmiştir?  "

"Geçtiğimiz meclis toplantısında soru önergesi vermiştik soru önergemiz şuydu; Ankara Büyükşehir belediyesi 2021 yılı denetim komisyonu raporunda sayfa 116 da 37 milyon 805 bin TL tutarındaki nakli yardım desteğini verdiği tespit edilmiştir. Bu maddi destekler  kimlere ya da hangi kurumlara verilmiştir?  Bu kurumlar ya da kişiler hangi kriterlere göre belirlenmişti?  Bu maddi desteklerin yasal dayanağı nedir? Sorduğumuz soruların kaynağı 2021 yılında arkadaşlarımızın hazırladıkları denetim komisyonu raporudur. "

"Cevap şöyle denetim komisyonu başkanımız da yanımda toplamda bu rakam yani 37 milyon 805 bin TL'lik nakli destek toplamda aslında 17 kuruma verilmiş soru önergemize verilen cevapta ise sadece 5 tane spor kulübünün adı zikredilmiş bu spor kulüplerine ne kadarlık bir rakam verildiği bize verilen cevapta yok ama denetim raporumuzda denetim komisyonumuz tespit etmiş onu da 5 milyon." 

"Toplamda 5 milyonu spor kulüplerine harcanmış "

"Yani işin özü şu; 37 milyon 805 bin TL’lik nakli destek var bu desteğin sadece 5 kalemi ve toplamda 5 milyonu spor kulüplerine 32 milyon 805 bin TL’nin kime hangi kuruma verildiği belli değil. Fakat büyükşehirin kayıtlarına baktığımız zaman orada sadece şu ibareyi görüyorsunuz “dernek-vakıf” yazıyor rakam yazmıyor sadece dernek vakıf tanımlaması kullanılmış. Soru önergesinde maalesef dernek ya da vakıf neyse bunlar 17 kurumdan sadece 5 tanesinin ismi  zikredilmiş geriye kalan 12 tane kurumun derneğin vakıfın adı cevap olarak bize verilmemiş. Yasal dayanağını sormuştuk burada 5216 sayılı kanunun 7. maddesi yani amatör spor kulüplerine nakdi destek verilebilir. Yasal dayanağa zikredilmiş halbuki denetim komisyonu da bunu sormuş denetim komisyonu da, Mansur Bey imzalı bir başkanlık oluru yasal dayanak gösterilmiş. 

"Neticede varmak istediğimiz yer şurası sayın başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım bir 37 milyon 38 milyona yaklaşan bir rakam var bağış var bu bağışın 5 milyon TL’lik kısmı büyükşehir belediyemiz tarafından izah edilmiş geriye kalan 32 milyonluk kısmı izah edilememiştir hala ! Biz bunun meclisin vicdanını rahatlatacak şekilde izah edilmesini istiyoruz. Soru önergemi tekrarlıyorum 5 Milyonu nereye harcadıklarını söylemişler kalan 32 milyon nereye harcandı? hangi kurum ve kuruluşlara verilmiştir? bu kurum ve kuruluşlar hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Bu nakti desteklerin yasal dayanağı nedir ?" 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1634270/serhat-oguz-32-milyon-nereye-harcandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.