Set çalışanlarına hakaretten Burak Özçivit’e ceza

Ünlü oyuncu Burak Özçivit, başrol oyuncusu olarak rol aldığı "Kuruluş Osman" dizisinin çekimleri esnasında set çalışanlarına hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı davada suçlu bulundu ve 3000 TL adli para cezası aldı.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2022, Salı - 16:54
Set çalışanlarına hakaretten Burak Özçivit’e ceza

Oyuncu Burak Özçivit'in, başrol oyuncusu olarak rol aldığı "Kuruluş Osman" dizisinin çekimleri esnasında set çalışanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, Burak Özçivit ve müştekiler katılmadı ancak salonda taraf avukatları hazır bulundu.

“150 kişi şahit oldu”

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Yunus Gümüş, “Tüm taraflarca kabul edilen bu olay ile ilgili 150 kişinin tanıklığı vardır. Sanığın suçu işlediği sabittir. Bu nedenle sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Sanık avukatı Serkan Toper ise, “Müştekilerin ve tanıkların anlatımları hayatın olağan akışına aykırılık teşkil etmektedir. 150 kişinin gözlerine bakarak küfür edildiği iddiası hayatın olağan akışına aykırıdır” dedi ve müvekkilinin beraatini talep etti.

"Hakaret" suçundan Burak Özçivit'e 3 bin lira para cezası

Davayı karara bağlayan Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Burak Özçivit’in “hakaret” suçunu işlediğinin sabit görüldüğünü, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer ve zaman ile sanığın kasta dayanan kusurunun ağırlığı dikkate alındığında günlüğü 30 liradan 100 gün olmak üzere toplamda 3000 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verildiğini belirtti.

Suç tarihi itibariyle sanık Burak Özçivit'in daha önce kasıtlı herhangi bir suçtan mahkumiyetinin bulunmaması, dosyaya yansıyan olumsuz davranış ve tutumlarının bulunmamasını dikkate alan mahkeme, sanık Burak Özçivit'in yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluşması sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Burak Özçivit'in hakaret etmesi olayı ile ilgili iddianameden...

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beykoz Riva'da Kuruluş Osman dizisinin çekimleri sırasında Burak Özçivit'in 4 set çalışanına yönelik küfür ve hakaret içeren sözler söylediği anlatılmıştı. İddianamede, oyuncu Özçivit'in “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan 3 aydan 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1635946/set-calisanlarina-hakaretten-burak-ozcivite-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.