Terör örgütü IŞİD üyesine ikinci kez tahliye

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan, terör örgütü IŞİD’e üye olmakla suçlanan Rus vatandaşı Ayshat Rzaeva tahliyesi için yapılan itiraz onaylandı. Rzaeva, çıkarıldığı mahkemede tahliyesine karar verildi.
Ankara Masası
|
08 Temmuz 2022, Cuma - 14:05
Terör örgütü IŞİD üyesine ikinci kez tahliye

Sanık Ayhat Rzaeva ilk kez 28 Haziranda hakim karşısına çıkmıştı. Sonrasında yurt çıkışı yasağı ile birlikte tahliyesine karar verilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararına itiraz dilekçesinde Ayshat Rzaeva’ın Suriye’deki IŞİD’in kamplarında eğitim aldığını, evinde örgüt üyelerine dağıtılmak üzere yüklü miktarda paranın ele geçirildiğini ve çok sayıda örgütsel dokümana sahip olduğunu ve sanığın Türkiye’de sabit bir ikametgahının bulunmadığını yurt dışına kaçma potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Ankara 26. Ceza Mahkemesi itiraz dilekçesinin kararının verilmesi için davayı sonraki mahkemeye yönlendirdi.

Tahliyesine karar verildi

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi itiraz dilekçesini kabul etti ve sanık hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Sanık avukatlarıyla hakim karşısına çıktı ve bir otele yerleştiğini, çocuklarının devlet korumasında olduğunu, tahliye kararından 1 hafta sonra bile yurt dışına kaçmadığını söyledi. Mahkeme sanığın yurt dışına kaçmasında güçlü bir şüphe bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verildi.

Ayshat Rzaeva, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor

http://www.ankaramasasi.com/haber/1644600/teror-orgutu-isid-uyesine-ikinci-kez-tahliye
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.