Zabıta personeli ilk kez yakın savunma teknikleri eğitimi aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan zabıta personeline “Yakın Savunma” teknikleri konusunda ilk kez eğitim verildi.
Onur Çetinkaya
|
09 Temmuz 2022, Cumartesi - 15:35
Zabıta personeli ilk kez yakın savunma teknikleri eğitimi aldı

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan zabıta personeline yönelik başlatılan eğitim programları devam ediyor.

Ankara Zabıtası’nda şimdi de görev esnasında yaşanabilecek herhangi bir saldırının önlenmesi amacıyla “Yakın Savunma teknikleri konusunda eğitim verildi.

EGO Spor Kulübü eğitmenleri eşliğinde 2 ay süren ve ilk kez düzenlenen eğitim programı sonrasında 220 zabıta personeli sertifikalarını aldı.

ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu,“Personelimizin kişisel donanımlarını artırmaları için çeşitli eğitim ve seminerler veriyoruz. En büyük amacımız kamu hizmetlerini yerine getirirken hem vatandaşımıza etkin bir hizmet sunulmasını sağlamak hem de sizlerin bu işi severek ve daha donanımlı yapmanızı sağlamak.'' diye konuştu.

Zabıta Daire Başkanı Rıfkı Demircan ise,“Bu gençlerimizi bu yıl yeni işe başlattık. 220 personelimize 2 aylık bir dönem içerisinde haftada 3 saat olmak üzere yakın savunma eğitimi verdik. Buradaki asıl amaç dövüş değil sadece kendilerini savunma. EGO Spor Kulübü ile beraber ortak bir çalışma yaptık. Eğitim sonucunda gördük ki bu eğitimler sahada personelin işine yarayacak.''ifadesine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1645973/zabita-personeli-ilk-kez-yakin-savunma-teknikleri-egitimi-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.