Halay kavgası kanlı bitti

Nuriye Gül Peler (22) ve Tamer Mert Ayhan (22) çiftinin nişan töreninde halayı yavaş çek kavgası yaşandı. Kavgada 5 kişi yaralandı.
Ankara Masası
|
16 Temmuz 2022, Cumartesi - 11:44
Halay kavgası kanlı bitti

Olay 12 Temmuz saat 18.30 sularında Adana’nın Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesinde yaşandı. 

Nuriye Gül Peler’in kuzeni Ferhat Ateş, erkek tarafından olan uzaktan akrabası S.C.’ye ‘Halayı yavaş çek. Arkandaki kadınlar rahatsız oluyor’ uyarısı yaptı. Bu uyarının ardından Ferhat Ateş ve S.C. arasında tartışma çıktı.

Tartışma kavgaya dönüştü

Çıkan tartışmayı sakinleştirmek isteyen Nuriye Gül’ün ağabeyi Bayram Peler (22) araya girdi. S.C., önce Bayram Peler’i bacağından 3 defa daha sonra da Ferhat, Vedat ve Sedat Ateş kardeşleri vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. S.C. de elinden yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, ve polis ekipleri sevk edildi.   

Peler bölgeye gelen ambulansla Adana Şehir Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılırken yaralılardan 4’ü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Kavga hastane önünde de devam etti

Araçlarıyla hastaneye giden taraflar Balcalı Hastanesinin önünde birbirlerine denk gelince yeniden kavga etmeye başladı ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de Peler erkek tarafı tarafından darp edilmeye çalışıldı.

Nişan atıldı barış için yeniden görüşülecek

Yaşanan kavga sonrası nişan atıldı. Tekrar ailelerin barış için görüşeceği bilgisine ulaşıldı.

“Her şey biran da oldu.”

Gelin adayı Nuriye Gül Peler şu şekilde konuştu: “Biz halaydaydık. Her şey biran da oldu. Kendisini bilmez biri yüzünden bu olaylar gelişti. Üzgünüm. Benim en mutlu günümü mahvetti. Ben barış olmasını istiyorum” dedi

"3 defa bıçaklandım"

Peler ise şu şekilde konuştu: 

"Olay sırasında kız kardeşim ve damat ile halay çekiyordum. Bu sırada kuzenim ve erkek tarafından bir kişi ‘Halayı yavaş çek’ denmesi üzerine kavga etmeye başladılar. Bende araya girdim ve bacağımdan 3 defa bıçaklandım. Arkamı döndüğümde bayılmıştım. Beni damat hastaneye götürdü. Arkamdan da 4 kişi yaralanmış” 

" 2 tarafa da çağrım barıştır"

Ailelerin barışmasını istediğini dile getiren Peler: “2 tarafa da çağrım barıştır. Biz barıştan yanayız. Kardeşimizin en mutlu günü kana bulandı. Keşke olmasaydı. Her 2 tarafında barışmasını isteriz. Ben hastanede sedyedeyken de saldırı devam etti. Her şeye rağmen büyüklerimiz araya girdi. İnşallah barış sağlanacak. Bir kişinin yaptığı eylem hepimize mal oldu. dedi

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1657007/halay-kavgasi-kanli-bitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.