Vedat Bilgin: “En geç Ocak ayında EYT düzenlemesini Meclis'e sunacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili çalışmaları en geç Ocak ayında tamamlayacaklarını ve Cumhurbaşkanına sunacaklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Temmuz 2022, Salı - 15:10
Vedat Bilgin: “En geç Ocak ayında EYT düzenlemesini Meclis'e sunacağız”

EYT’lilerle ilgili çözüm bulma çabaları hızlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bununla ilgili bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu grup, çözüm için formüller üzerinde çalışmaya başladı.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Vedat Bilgin, “Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. En uygun formülü devreye sokacağız. Formüller hazır olduğunda Cumhurbaşkanımıza sunacağız” ifadesini kullandı.

Bilgin, “En uygun formülü uygulamaya sokma niyetindeyiz.” dedi.

A Haber’de EYT’liler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilgin, “Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek.” şeklinde konuştu.

 Çalışmayı tamamladıktan sonra sendikaların  taleplerini de alacaklarını anlatan Bilgin, yıl sonuna kadar olmazsa en geç Ocak ayında bu düzenlemeyi Meclis'e sunacaklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1661742/vedat-bilgin-en-gec-ocak-ayinda-eyt-duzenlemesini-meclise-sunacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.