Yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı son değerlendirme ve tahminlere göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Tokat’ın kuzeyi ile Van’ın doğu kesimleri yerel olarak sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 09:21
Yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirmelerine göre, hava sıcaklığı Marmara kıyıları ve Akdeniz kıyıları ile Kıyı Ege'de mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin altında olacak.

Rüzgâr, genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneybatı ve batı yönlerden hafif esecek, ara sıra orta kuvvette olacak. Akdeniz’in iç kesimleri, Kıyı Ege, Marmara’nın güneybatısı ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden satteki hızı 40-60 kilometre olan kuvvetli rüzgârlar esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: 29 °C / Az bulutlu ve açık

İstanbul: 32 °C / Az bulutlu ve açık

İzmir: 39 °C / Az bulutlu ve açık

Adana: 37 °C / Az bulutlu ve açık

Antalya: 39 °C / Az bulutlu ve açık

Samsun: 27 °C / Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yerel olarak sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Trabzon: 25 °C / Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, yerel olarak sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Erzurum: 25 °C / Parçalı bulutlu ve az bulutlu

Diyarbakır: 37 °C / Az bulutlu ve açık

http://www.ankaramasasi.com/haber/1670876/yurtta-hava-durumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.