Fransız vekil: Türkiye, Fransa'ya ağır bastı!

Fransız vekil, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna arasındaki tahıl krizinin çözümünde oynadığı rol sebebiyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a eleştirilerde bulundu. Gilles Lebreton, Türkiye'nin Fransa'ya ağır bastığını ifade etti.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 16:47
Fransız vekil: Türkiye, Fransa'ya ağır bastı!

Avrupa Parlamentosunun Fransız milletvekili Gilles Lebreton, Ukrayna tahılının dünyaya ihracatı hususunda Türkiye'nin yaptığı arabuluculuk ile Fransa'dan "ağır bastığını" kaydetti.

Gilles Lebreton, Twitter hesabında, Türkiye'nin arabuluculuğunda Ukrayna ile Rusya arasında imzalanan ve milyonlarca ton tahılın Ukrayna'dan küresel piyasaya çıkarılmasına dair BFMTV kanalında yer alan haberi paylaştı.

İki ülke arasındaki anlaşmanın, Afrika'da kıtlığı önleyebilmeyi mümkün kılacağının altını çizen Gilles Lebreton, "Konuyu Birleşmiş Milletler ile müzakere eden ne yazık ki Erdoğan'dı, Macron değil. Türkiye, Fransa'dan daha ağır basıyor." dedi.

Ukrayna'da aylardır abluka altındaki tahılın ihracı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1671280/fransiz-vekil-turkiye-fransaya-agir-basti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.