ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'İngilizce Yaz Kampı'nda' eğitim gören öğrencilere ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, ABB tarafından Başkentli çocukların İngilizce öğrenmeleri amacıyla başlatılan 'İngilizce Yaz Kampı'nda' eğitim gören öğrencileri ziyaret etti
Ankara Masası
|
26 Temmuz 2022, Salı - 11:27
ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'İngilizce Yaz Kampı'nda' eğitim gören öğrencilere ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Seda Yekeler Eğitim Vakfı (SEYEV) iş birliği ile çocuklara yabancı dil öğrenimini aşılamak için başlattığı "Kesikköprü İngilizce Dil Köyü" Projesi ile çalışmalarına devam ediyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İngilizce Yaz Kampı'nda kalan  12-16 yaş arasındaki 230 öğrenciyi ziyaret etti. 

"Hepiniz birer fazla İngilizce dili alıp beraberinizde götüreceksiniz."

Çocuklara başarılar dileyen  Yavaş,  bu projenin daha da yaygınlaşacağını belirterek  şöyle konuştu:

"Sizleri görenler de siz gidip anlattıkça inşallah buraya daha fazla gelmek isteyecekler. Bizler tabii bu işi daha da fazla yaygınlaştırmak istiyoruz. Dil çok önemli… Sizleri eğiten, anlaşma yaptığımız vakfı ben de çok yakinen tanıyorum. Onlar dil öğretmek için burada değiller. Sizi dil sahibi yapmak için buradalar. Şöyle bir prensipleri var; ‘dil öğrenilmez dil edinilir diyorlar’. Dolayısıyla buradan dönerken hepiniz birer fazla İngilizce dili alıp beraberinizde götüreceksiniz."

"Hep beraber karşılıklı İngilizce konuşacağız"

Yavaş, "İnşallah dönüşte yine bir araya gelip hep beraber karşılıklı İngilizce konuşacağız. Ben de İngilizce edinmeye çalışıyorum sizlerle beraber. Bizim çocukluğumuzda Fransızca yaygındı. Fransızca öğretmeye çalıştılar. İngilizce benim ek dilim olmaya başladı. Ben de kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ailelerinize çok çok selam ve sevgilerimi iletin. İyi günler geçirmenizi diliyorum." ifadelerini kullandı. 

"Dil öğrenilmez, edinilir ve İngilizce bir ders değildir"

Dil öğrenmenin ders gibi olmamasını vurgulayan  ve  İngilizce bir ders değildir metoduyla çok iyi sonuçlar elde ettiğini belirten SEYEV Başkanı Seda Yekeler," şöyle konuştu:

"Bundan yaklaşık 3 ay önce biz Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak gönüllü bir dil edinim projesi başlattık. Öncelikle sloganımız ‘dil öğrenilmez, edinilir ve İngilizce bir ders değildir’ diyerek yek metotla çocuklarımıza bunu vermeye çalıştık. Bin çocuğumuzu Aile Yaşam Merkezlerinde okullar devam ederken eğittik. Baktık her şey harika, sonuçlar inanılmaz dedik ki; Sevgili Başkanımız Mansur Yavaş’ın vizyonuyla Ankara Büyükşehir Belediyesi destek oldu ve bu harika kampta onlarca bungalovun olduğu bir köy oluşturduk. Yurt dışından gelen ve gönüllü Türk eğitmenlerimiz ile beraber yaşayarak, konuşarak, oynayarak, film izleyerek ve kampta sadece İngilizce konuşarak bunu hayatlarına sokacak bir anı ekliyoruz ve eminim ki buradan dünyaya açılıp sonra devam edecekler. Çok özel bir kamp bizler için.”

"Bir ilki daha gerçekleştiriyoruz."

Eğitimlerin yaz boyunca devam edeceğini belirten  Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serkan Yorgancılar, "Bugün bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Kesipköprü kamp alanımızda 12-16 yaş grubu arasındaki Ankaralı çocuklarımıza hem kamp hem de yabancı dil eğitimi vereceğiz. Yaz boyunca bu eğitimlerimiz 3 grup hâlinde kız ve erkek öğrenciler olmak üzere devam edecekdiye konuştu. 

Eğitim gören çocuklar ve velileri ise, ' Kesikköprü İngilizce Dil Köyü Projesi''nden memnun olduklarını dile getirdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1673966/abb-baskani-mansur-yavastan-ingilizce-yaz-kampinda-egitim-goren-ogrencilere-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.