Rifat Hisarcıklıoğlu: Bankaların daha yapıcı davranmasını bekliyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bankaların bu sıkıntılı devrede daha yapıcı olarak davranmalarını bekliyoruz. Tarihlerinin en büyük karını ediyorlar, biz onların ettiği kara laf etmiyoruz. Özelikle Türk özel sektörünün ayakta kalması için bütün bankalardan ricam destek olmaları." dedi.
Ankara Masası
|
30 Temmuz 2022, Cumartesi - 21:39
Rifat Hisarcıklıoğlu: Bankaların daha yapıcı davranmasını bekliyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği Rize'de İş Dünyası Buluşması ve Rize’nin Yıldızları Vergi Ödül Töreni’ne katıldı.

Törende konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, “Önce, Karadeniz’i güneye bağlayan Ovit Tüneli tamamlandı. Daha sonra da, 14 Mayıs tarihinde Rize-Artvin Havalimanı faaliyete açıldı. İnşallah tüm bunlar sayesinde, insanıyla, doğasıyla, çayıyla zaten marka olan Rize’miz, turizmde ve ekonominin diğer alanlarında da markalaşıp, ismini duyuracak. Biz de TOBB olarak, Rize’ye hep büyük önem verdik” şeklinde konuştu.

"Özel sektörün ayakta kalması için bütün bankalar destek olmalı"

Özel sektörün kredi bulma noktasında sıkıntı yaşadığını aktaran Hisarcıklıoğlu "Son günlerde üyelerimizden bankalardan finansman erişiminde sıkıntı yaşıyoruz diye talep var. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Bankaların bu sıkıntılı devrede daha yapıcı olarak davranmalarını bekliyoruz. Tarihlerinin en büyük karını ediyorlar, biz onların ettiği kara laf etmiyoruz. Özelikle Türk özel sektörünün ayakta kalması için bütün bankalardan ricam destek olmaları." çağrısında bulundu.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile protokol üyeleri ve Rize iş dünyasından isimler katıldı. Düzenlenen törende 2021 yılı vergi rekortmenleri ile 40 yılını dolduran üyelere plaket ve hediyeleri verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1682923/rifat-hisarciklioglu-bankalarin-daha-yapici-davranmasini-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.