Çin'den sonra ABD'ye bir tepki de Rusya'dan

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a ziyareti ile ilgili olarak, "Bu, (ABD'nin) herkese her şeyin cezasız kalındığını kanıtlama ve her şeyin yapılabildiğini gösterme arzusu." ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
03 Ağustos 2022, Çarşamba - 13:16
Çin'den sonra ABD'ye bir tepki de Rusya'dan

Myanmar'ı ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Myanmarlı mevkidaşı Wunna Maung Lwin ile yaptığı görüşme sonrası basın toplantısı yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a ziyaretini değerlendiren Sergey Lavrov, şöyle konuştu:

"Bu ziyaret, Ukrayna durumu ile ilgili konuştuğumuz aynı çizgiyi yansıtıyor. Bu konuda hiç şüphem yok. Bu, (ABD'nin) herkese her şeyin cezasız kaldığını kanıtlama ve her şeyin yapılabildiğini gösterme arzusudur. Ne istersem yaparım mantığı. Bunun Çin için ne anlama geldiğini çok iyi bilerek, boş yere tahrik edici bir unsur yaratmak için başka bir neden görmüyorum."

Rusya ve Amerika arasında imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (Yeni START) uzatılması hususuna da değinen Sergey Lavrov, "Müzakere sürecinin yeniden başlatılması konusunda tarafımıza herhangi bir talep gelmedi." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1691803/cinden-sonra-abdye-bir-tepki-de-rusyadan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.