İslami Cihad Hareketi'nden İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama

İslami Cihad Hareketi, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı askeri harekete ilişkin, tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes hakkında konuşmak için erken olduğunu bildirdi.
Ankara Masası
|
06 Ağustos 2022, Cumartesi - 14:37
İslami Cihad Hareketi'nden İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama

İsrail'in dün akşam saatlerinden itibaren Gazze'deki sivil yerleşim yerlerine yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin İslami Cihad Hareketi'nden açıklama geldi.

Hareketin resmi sözcüsü Davud Şihab  "Ateşkes çabalarının başlaması hakkında konuşmak için çok erken" olduğunu ifade etti.

AA'ya yaptığı açıklamalarda İsrail'in saldırılarını bir savaş olarak niteleyen Şihab, sürecin başlangıç aşamasında olduğunu belirterek "Yapılan düşmanlığa cevap vermek için daha yapacak çok şeyimiz var." diye konuştu.

Ne olmuştu?

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde saldırı başlattığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İslami Cihad'a ait olduğu gerekçesiyle 30 hedefi vurduğunu ve Gazze'den İsrail'e doğru 160 füze fırlatıldığını açıklamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda aralarında 5 yaşında bir çocuk ve 23 yaşında bir kadının da bulunduğu 12 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 84 sivilin yaralandığı ifade edilmişti.

İsrail'in dünkü saldırılarında İslami Cihad'ın önde gelen yöneticilerinden Cabir et-Teysiri'nin öldürüldüğü bildirilmişti.

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de İsrail'in saldırılarına karşılık Gazze Şeridi'nin çevresi, Tel Aviv ve merkezdeki şehirlere doğru 100 roket fırlatıldığını duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1697026/islami-cihad-hareketinden-israilin-saldirilarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.