Eren Abluka-32 Operasyonu başladı

Bölücü terör örgütü PKK’nın Türkiye gündeminden silmek ve bölgede barındığı öngörülen teröristleri etkisiz duruma getirmek amacıyla Bitlis’te (Bitlis-Van-Azapşar) “Eren Abluka-32 Şehit GK Ekrem Akkaya Operasyonu” başlatıldı.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 10:01
Eren Abluka-32 Operasyonu başladı

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ile Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından müştereken düzenlenen operasyonda kahraman Jandarma Komando, kahraman Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve yiğit Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 51 operasyonel tim görev alıyor.

520 personelin katıldığı operasyonun ilk gününde; Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı Azapşar Mahallesi kırsalında düzenlenen arama tarama sonucunda bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının kullandığı 4 barınak ve sığınak saptandı. Yerleri belirlenen barınak ve sığınaklarda ele geçirilen çok miktarda gıda, yaşam, temizlik malzemesi imha edildi; barınaklar ve sığınaklar kullanılamaz duruma getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Yurt içinde terörün tamamen yok edilmesine yönelik yürütülen EREN ABLUKA OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1698778/eren-abluka-32-operasyonu-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.