Kırım’da mühimmat deposu böyle patladı

Rusya'nın ilhak ederek askerî sahalar kurduğu Kırım'da Rusya Silahlı Kuvvetlerine ait bir mühimmat deposunda şiddetli patlama meydana geldi. 2 kişi yaralandı.
Mevlüt Peker
|
16 Ağustos 2022, Salı - 15:37
Kırım’da mühimmat deposu böyle patladı

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım'da geçtiğimiz hafta Rus askerî hava üssünde yaşanan patlama sonrası sabah vakitlerinde de yine Rus ordusuna ait bir mühimmat deposunda şiddetli patlama oldu. Kırım'ın Canköy yerleşim alanı kırsalında bulunan Mayskoye Köyü yakınlarındaki Rus askerî birliğinin geçici olarak oluşturduğu mühimmat deposunda meydana gelen patlamayla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı resmi açıklama yaptı ve patlamayı doğruladı.

Patlamanın, Ukrayna ordusunun yaptığı saldırıdan kaynaklandığını ve bunun bir sabotaj olduğunu savunan Rusya Savunma Bakanlığı, "16 Ağustos sabahı Cankoy yerleşimi yakınlarındaki askeri depo, sabotaj sonucunda hasar gördü. Askeri depodaki patlama sırasında elektrik iletim hatları, elektrik santrali, demiryolu hattı, konut binaları ve bazı sivil altyapı alanlarında da hasar meydana geldi" açıklamasında bulundu.

Patlamada sadece 2 kişinin yaralandığını ve ciddi bir yaralanmanın olmadığını kaydeden Rusya Savunma Bakanlığı, enkazın kaldırılması için çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1718473/kirimda-muhimmat-deposu-boyle-patladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.